”Meștesuguri la superlativ din Japonia”, la muzeul din Târgu Jiu

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în perioada 21 octombrie – 1 decembrie, în colaborare cu Ambasada Japoniei la București și Japan Foundation, expoziția ”Meștesuguri la superlativ din Japonia”, eveniment inclus în cadrul programului Luna Culturii Japoneze în România.

Expoziția, al cărei curator este Yuji Yamashita, profesor la Universitatea Meiji, prezintă cultura creativă și spiritul creator din Japonia, făcând referire la metode și tehnici excepționale de creație (kogei). Se evidențiază astfel, o putere de expresie ingenioasă și un nivel înalt de execuție, mergând chiar până la cele mai mici detalii.

Plecând de la obiecte de artă populară din epoca Meiji (1868 - 1912), expoziția este alcătuită din 38 de exponate, dintr-o paletă largă de genuri: artă contemporană, obiecte de meșteșug, machete cu produse alimentare, miniaturi shokugan (mici jucării oferite copiilor o dată cu mâncarea).

”Meșteșuguri la superlativ din Japonia” adună laolaltă obiecte din categoria high art (arte plastice) și low art (artă populară), fiind o încercare de a descoperi o parte din cultura japoneză care respectă calitatea meșterului și pune un puternic accent pe procesul de producție.

”Meșteșuguri la superlativ din Japonia” este o expoziție itinerantă a Japan Foundation, agenție publică a guvernului Japoniei specializată în promovarea culturii japoneze în lume și este oferită Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” de Ambasada Japoniei la București.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă din Parcul Central, strada Traian, nr. 1, între 21 octombrie – 1 decembrie, iar intrarea este liberă. Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe data de 21 octombrie în prezența unor oficiali de la Ambasada Japoniei la București.

Tița Eugenia-Alina, inspector de specialitate, Muzeul Jud. Gorj

Vizualizări: 1,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: