Metode simple de a reduce stresul cotidian

Stresul e boala acestui secol, deşi nu toţi recunosc că într-un fel sau altul sunt afectaţi. Sunt momente în care simţim că lucrurile ne scapă de sub control şi nu putem să mai facem faţă problemelor din cauza stresului.

La serviciu sau acasă, probleme stresante apar zi de zi, iar pentru a le face faţă există metode simple de a scăpa de stres.

- Mănâncă sănătos: Cu o alimentaţie sănătoasă la bază îţi poţi desfăşura activităţile zilnice şi planifica viaţa în cel mai plăcut mod pe termen lung.

- Dormi suficient: Orele insuficiente de somn nu se citesc numai pe chip, ci sunt reflectate şi de limbajul corpului. Stabileşte-ţi o rutină care să te pregătească pentru somn şi astfel vei adormi mult mai uşor şi mai bine.

- Priveşte problema dintr-un alt unghi: Când apare o preblemă încearcă să schimbi perspectiva problemei şi să o abordezi dintr-un alt unghi. Mai mult, apelează la simţul umorului şi nu te lua în serios de fiecare dată. Aşa vei fi mult mai detaşat şi vei putea privi cu claritate ansamblul situaţiei.

- Învaţă să spui “nu”: Întreabă-te pe tine însuţi, indiferent de context, dacă îţi doreşti cu adevărat să răspunzi afirmativ la întrebarea ce îţi este adresată şi învaţă să refuzi. Nu din egoism, ci din respect pentru tine şi pentru persoana de lângă tine. Fii sincer şi astfel vei evita să te confrunţi cu situaţii tensionante şi, implicit, cu stresul ce-l emană.

- Petrece timp cu cei dragi:  Sprijinul familiei nu poate fi înlocuit de nimeni şi nimic, la fel cum prietenia adevărată nu poate fi îndeplinită de oricine. Implică-te mai mult în relaţia cu cei dragi şi investeşte încredere. Comunicarea este cea mai bună soluţie.

- Fă sport:  Activităţile fizice te ajută să reduci din nivelul stresului acumulat pe timpul zilei. Alocă cel puţin zece minute zilnic pentru sport şi vei vedea îmbunătăţiri în atitudinea şi starea ta de spirit.

- Râzi mai mult:  Indiferent de cât de încărcat este programul, lasă-ţi câteva minute şi pentru activităţi care să te binedispună şi să îţi aducă zâmbetul pe buze. Râsul este cel mai bun medicament.

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: