Mici secrete pentru cele mai gustoase omlete

Omleta este soluția ideală și la micul dejun, pentru unii chiar și la prânz, alături de o salată. Dar pentru a face o omletă perfectă trebuie să cunoşti anumite trucuri ale bucătarilor.

Omleta este genul acela de mâncare care se face imediat și care reprezintă soluția cea mai bună dacă vrei să mănânci gustos și sănătos. Dacă alături de omleta perfectă adaugi o salată verde, roșii, sau castraveți o să ai o masă delicioasă și sănătoasă. De aceea este bine să cunoşti anumite trucuri ca să faci omleta perfectă.

Secretul cel mare este că la fiecare două ouă întregi să adaugi un gălbenuș în plus. Din albusul rămas poți face separat o omletă de albuș, pentru aceeași masă. Al doilea truc este să nu bați ouăle prea mult. Trebuie bătute cu furculiță, doar cât să se omogenizeze. Nu prăjii omleta într-o tigaie cu diametru mare pentru că se va usca și o să fie fără gust. Omletă se face la fel de bine în tigăi antiaderente fie că folosești sau nu ulei.

Un alt secret important este să pui verdețuri în omletă, boabe de mazăre, boabe de porumb sau roșii în ulei, tăiate în bucățele. Nu folosi roșii crude în omleta pentru că sunt prea zemoase și strică omleta.

Omleta perfectă merge însă cu ardei gras, roșu sau verde, tocat în bucățele mici. Legumele se pun mereu în tigaie cu două minute înainte de a pune ouăle bătute.

Adaugă brânză rasă peste omletă exact când este gata, apoi răstoarnă omleta în farfurie. Este suficient de fierbinte pentru ca brânza să se topească.

În ceea ce privește omleta albă, adică cea făcută doar din albușuri, aceasta trebuie bătută puțin doar atât cât albusul să-și piardă transparența și cât să se desfacă. În omleta de albuș merge perfect piperul, un vârf de nucșoară, pudra de ceapă și de usturoi.

Nu pune sare în omletă, nici în cea clasică, nici în cea albă decât atunci când o pui în farfurie. Omletă cu brânză nu mai are nevoie de sare.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: