Micii fotbalişti din Mătăsari, din nou pe podium

Juniorii echipei de fotbal Minerul II Mătăsari, care evoluează în liga a IV-a, au reușit din nou performanța să ajungă pe podium. La finalul campionatului, sportivii din Mătăsari au ocupat locul al III-lea la nivel de județ. Fiecare dintre micii sportivi a fost premiat de autoritățile locale cu sume în bani.

Juniorii echipei de fotbal de la Mătăsari au reușit în fiecare an să se claseze pe primele trei poziții la nivel de județ. Din 2007, de când s-a înființat echipa de juniori Minerul II Mătăsari, micii fotbaliști au obținut locul I, II sau III, dar niciodată nu au fost mai jos în clasament. Atât echipa mare, cât și cea de juniori, sunt sprijinite de autoritățile locale, care an de an alocă fonduri pentru echipamente, pentru asigurarea costurilor de arbitraj și a primelor de joc. "După desființarea echipei Minerul Jilț Mătăsari, datorită retragerii fondurilor alocate de Complexul Energetic Oltenia prin cele două unități miniere, activitatea sportivă a fost preluată de primăria și Consiliul Local Mătăsari. S-a dovedit că este necesară activitatea sportivă și prin construirea bazelor sportive și preluarea stadionului echipei Minerul Jilț, astfel că astăzi echipa de juniori Minerul II Mătăsari a ocupat locul 3 la nivel de județ", a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.
Echipa de juniori este formată din 18 tineri din localitate. Atât cei mici, cât şi seniorii sunt antrenaţi de profesorul Daniel Oprița. Premierea jucătorilor de la echipa mică a avut loc anul acesta la Stoina, aceştia fiind recompensați de Asociația Județeană de Fotbal Gorj cu o cupă și o diplomă. Și autoritățile locale i-au răsplătit pe micii fotbaliști, fiecare primind din partea primăriei și a Consiliului Local suma de 150 lei.
Administrația locală din Mătăsari a realizat an de an investiţii în ceea ce privește infrastructura sportivă la nivel de localitate. Astfel, în prezent în Mătăsari funcţionează trei terenuri de sport, două cu bitum şi unul sintetic, mai funcţionează o sală de sport la liceul din localitate, un teren sintetic la Brădet şi stadionul pe care se organizează toate competiţiile.

Galerie foto



Vizualizări: 502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: