Subvenții de 3000 de euro pentru agricultorii gorjeni

S-au încheiat înscrierile pentru subvenția de 3000 de euro ce se acordă, din partea statului, pentru cultivatorii de roșii. În județul Gorj, 16 persoane au depus documentația necesară pentru a primi acești bani. Numărul de cereri este unul extrem de modest, în comparație cu alte județe, cum ar fi Olt sau Galați, unde solicitările din partea agricultorilor au depășit 7000, respectiv 5000 de cereri.

Solicitările pentru Programul Tomata au fost centralizate la nivelul Direcției Agricole Gorj. Din cei 16 solicitanți gorjeni, 7 sunt tineri până în 40 de ani. De altfel, potrivit datelor, la nivel național foarte mulți tineri producători agricoli s-au arătat interesați de acest ajutor de minimis oferit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Programul Tomata are deja o anumită vechime și iată că acest număr mare de cereri îi conferă o consistență mai pronunțată. Acum avem peste 7.150 de tineri înscriși în program, este o cifră care ne onorează. Dacă privim spre anul 2019, atunci aveam doar 1224 tineri care renunțaseră la pribegie și au revenit în țară pentru a se apuca de această activitate. Avem satisfacția realizării actului normativ încă din anul 2022, fapt care asigură predictibilitatea Programului. Nu există județ care să nu aibă un cultivator de tomate înscris în Program, chiar și acolo unde nu sunt condiții prielnice cultivării tomatelor în spații protejate, cum ar fi în Covasna, Harghita sau Brașov”, a declarat ministrul Petre Daea pentru presa centrală.

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: