Weber, despre campania PSD în şcoli: Era pauză!

Candidatul PSD la Senat Mihnea Costoiu profită de statutul de ministru şi face campanie în şcolile din Gorj, acuză PDL. Faptul a fost reclamat la BEJ de democrat-liberali.

Vicepreşedintele PDL Gorj, Denisa Şuţă, a reclamat că, ieri, Mihnea Costoiu, deputatul PSD Mihai Weber, primarul comunei Alimpeşti Elena Mosor, precum şi alţi lideri ai PSD au fost la şcoala din Alimpeşti, au întrerupt orele de curs şi le-au promis elevilor minori tablete. Deputatul PSD Mihai Weber confirmă vizita la şcoală, dar spune că s-a nimerit în pauză şi că nu au intrat la ore. „Candidatul PSD Gorj pe Colegiul Uninominal nr. 2 Senat, Mihnea Costoiu, se prevalează de funcţia administrativă pe care o deţine, aceea de ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică şi face vizite electorale în şcoli, promiţând elevilor tablete“, se arată în sesizarea făcută la Biroul Electoral de vicepreşedintele PDL Gorj Denisa Şuţă.

PDL spune că PSD a încălcat articolul 35 din Legea 33/2007 care prevede că „în unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise”. Deputatul PSD Mihai Weber crede că reclamaţia PDL este exagerată şi că acţiunea partidului a fost de a merge în târgul din comună, dar au trecut şi pe la şcoală. „Am fost la târg şi am trecut şi pe la şcoală. Am intrat, dar nu erau ore. Era pauză. Doamna primar a vrut să arate ce nevoie are în unităţile şcolare“, a declarat Mihai Weber. (M.B.)

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: