Mihai Weber, preşedinte al comisiei de control SIE

Deputatul Mihai Weber a fost ales preşedintele Comisiei de control al Serviciului de Informaţii Extrene, în şedinţa de miercuri a plenului reunit al Parlamentului. Weber a obţinut 326 de voturi “pentru” şi 9 voturi “împotrivă”. Vicepreşedintele comisiei este liberalul Sorin Răzvan Prişcă, iar Marius Surgent (ALDE) a fost ales secretar. Deputaţii şi senatorii au votat secret, cu buletine de vot.

Mihai Weber spune că va încerca să facă faţă cu profesionalism atribuţiilor noii sale funcţii. „Le mulţumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o votându-mă preşedinte la Comisia de control, este un serviciu extrem de important privind siguranţa României. Este o responsabilitate pentru mine şi mi-o asum cu profesionalism bazându-mă pe experienţa pe care am avut-o în mandatul trecut, făcând parte din Comisia de apărare. Obiectivul principal îl constituie verificarea activităţii serviciului de informaţii, dacă activitatea este în concordanţă cu Constituţia şi legile României”, a declarat Mihai Weber.

Tot în şedinţa de miercuri a plenului reunit al Parlamentului, fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedintele delegaţiei României la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), organizaţie care are sediul la Viena.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: