PSD strâmbă din nas la postul de secretar de stat în Energie

Social-democraţii gorjeni nu-şi fac planuri pentru ocuparea postului de secretar de stat de la Ministerul Energiei, rămas vacant după plecarea Corinei Popescu. Spun că nu acel post avantajează Gorjul.

 Pesedistul Andrei Maioreanu încearcă de luni bune să pună mâna pe o funcţie în Ministerul Energiei. Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj, spune că postul din care a plecat Corina Popescu nu ar avantaja Gorjul, dat fiind faptul că aceasta avea atribuţii pe partea de petrol şi gaze naturale. „Doamna Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei pe probleme de gaze şi petrol, a părăsit această funcţie. Inconvenientul major, o spunem fără să ne ascundem, este că acel post s-a ocupat în mod excepţional de ceea ce a însemnat resurse de gaze naturale şi petrol, ceea ce nu este în avantajul Gorjului. Deşi sunt câteva zone cu astfel de resurse naturale, pe noi ne-ar fi interesat să obţinem un post de secretar de stat pe probleme de minerit”, a declarat Ciprian Florescu. Corina Popescu a fost în timpul guvernării Cioloş omul cel mai apropiat de problemele Complexului Energetic Oltenia.

Ciprian Florescu speră ca atribuţiile postului să fie modificate, în cazul în care Maioreanu va fi promovat. „Deja au fost numiţi secretari de stat, e singura funcţie vacantă în acest moment. Sigur, ar fi extraordinar să obţinem chiar şi această funcţie, pentru că sunt convins că domnul Andrei Maioreanu va putea să susţină activitatea Complexului Energetic Oltenia şi din acea postură. Ulterior, se pot modifica şi atribuţiile”, spune Florescu. 

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: