Mii de cereri de angajare la CE Oltenia

Odată cu anunțul Complexului Energetic Oltenia că se vor face angajări, nu mai puțin de 2000 de oameni și-au depus dosarele pentru un loc de muncă. Afirmația a fost făcută de vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Unul dintre principalele motive pentru care aproape 2000 de oameni vor să se angajeze este legat de Legea 197, cea care îi încadrează cu condiții speciale de muncă. ”În două săptămâni s-au depus peste 2000 de dosare de angajare a tinerilor noștri din județ. Peste 99% sunt sub 40 de ani. Forța de muncă tânără, copiii colegilor noștri care poate muncesc prin străinătate, au fost convinși de părinți să se întoarcă acasă și să lucreze în această companie. Această lege aduce un mare plus. Ei sunt siguri că vin și lucrează pe condiții speciale de muncă. Această lege face bine și oferă o oportunitate companiei, să întinerească forța de muncă și oferă o oportunitate Gorjului”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Cu toate acestea, minerii și energeticienii continuă protestele și asta pentru că râvnita lege nu este momentan aplicabilă decât parțial. Angajații companiei energetice spun că nu vor pleca din stradă, decât atunci când le vor fi ascultate doleanțele.

Vizualizări: 9,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: