Amenzi colosale date de DSV Gorj

Angajații Direcției Sanitar Veterinare Gorj au luat la verificat mai multe unități alimentare de pe raza județului, mai ales că se apropie și sărbătorile de iarnă. Inspectorii au verificat dacă sunt respectate normele sanitare, însă au fost descoperite și nereguli, fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 72.000 de lei.

Cea mai mare amendă a fost acordată unei măcelării din Gorj, unde inspectorii DSV au descoperit câteva nereguli. De asemenea, au mai fost aplicate două sancțiuni a câte 10.000 de lei la un magazin alimentar și la un supermarket.

”Am aplicat o amendă de 12.000 lei la o măcelărie, pentru nedemonstrarea trasabilității și pentru deficiențe de etichetare a produselor din carne expuse spre comercializare. Totodată, am mai dat două amenzi de câte 10.000 lei la un magazin alimentar și la un restaurant, pentru depozitarea și expunerea unor produse alimentare fără elemente de identificare. A fost dată spre neutralizare controlată o cantitate totala de 31,72 kg produse din carne”, transmite DSV Gorj.

Alte amenzi a câte 10.000 de lei fiecare au mai fost acordate altor două supermarketuri și unui magazin. ”De asemenea, am mai aplicat 3 amenzi de câte 10.000 lei la un magazin alimentar și două supermarket-uri, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare: unele produse erau depozitate nesectorizat, iar altele erau așezate direct pe paviment”, mai transmite instituția de control.

De sancțiune nu au scăpat nici  conducătorul unei autoutilitare care transporta 8 bovine fără autorizație.

Controalele au avut loc în localitățile: Albeni,  Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Jiu, Bustuchin, Crasna, Cătunele, Dănești, Lelești, Logrești, Motru, Mușetești, Novaci, Polovragi, Prigoria, Rânca, Rovinari, Roșia de Amaradia, Săcelu, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu și Țânțăreni.

Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: