Mii de gorjeni la parada de 1 Decembrie

Parada organizată de autoritățile locale cu ocazia aniversării Centenarului a adus cu ea nu doar premiera mutării acestor manifestări la Coloana Infinitului, ci și pe cea a numărului mare de participanți. Oamenii au venit puhoi la paradă și au plecat de acolo extrem de încântați de cele văzute, bucurându-se că momentul nu a fost unul ratat de autoritățile din Târgu Jiu.

Parada de 1 Decembrie a adus mii de oameni în parcul Coloanei Infinitului. Chiar dacă circulația rutieră a fost oprită în zonă cu vreo două ore înainte de defilarea soldaților, oamenii nu au avut o problemă în a veni pe jos din oraș.

În ciuda temperaturilor scăzute, cei mai mulți au venit entuziasmați și bucuroși că are loc un astfel de eveniment în preajma operei lui Brâncuși. La momentul începerii paradei soarele era deja pe cer și încălzea cu razele sale mulțimea strânse să celebreze un secol de existență a Românie Mari.

Defilarea soldaților, a jandarmilor, polițiștilor, chiar și a salvatorilor montani și a celor de la Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu, prezenți cu o șenilată folosită pentru intervenții deosebite, i-a bucurat nespus pe privitori.

Discursurile politicienilor au fost ascultate de oameni fără prea mult entuziasm, dar defilarea trupelor a stârnit interesul tuturor.

Copiii și-au desenat tricolorul pe față, la fel ca suporterii la meciurile de fotbal, și s-au bucurat împreună cu părinții sau prietenii de evenimentul de care aveau parte. „Este o zi foarte importantă și este un prilej de mare sărbătoare. Împreună cu prietenele mele mi-am desenat steagul tricolor pe față tocmai pentru a sărbători un asemenea eveniment. Parada a fost deosebită și chiar am alergat prin mulțime de la un capăt la altul pentru a vedea mai mult din ceea ce se întâmplă. A fost ceva deosebit”, a spus una dintre tinerele prezente la paradă. O fetiță de școală generală a fost impresionată însă de altceva. „Mie mi-au plăcut câinii de intervenție, mai ales cel al Salvamontului, cum mergea acolo în față. A fot ceva deosebit. Este o zi specială și am venit împreună cu părinții pentru a o sărbători ca atare alături de ceilalți oameni care sunt prezenți aici”, a spus adolescenta.

Nu au lipsit ședințele foto, selfiurile făcute pentru rețelele de socializare, utilizatorii de Facebook având o ocazie rară pentru a imortaliza un eveniment unic. Printre cei impresionați însă de parada militarilor au fost chiar și ofițeri de armată retrași din activitate.

Asociația Cultul Eroilor a fost printre organizatorii ceremoniilor de la Coloana Infinitului, secretarul executiv al acesteia, locotenent colonelul în rezervă Gheorghe Bușe, mărturisind că nu se aștepta ca atât de multă lume să fie prezentă. „Împreună cu elevi de la liceul Tudor Vladimirescu am organizat o festivitate de cinstire a Centenarului în care am implicat membri ai Asociației Cultul Eroilor, filiala Gorj. Vă mărturisesc că o asemenea paradă nu a mai fost la Gorj până acum și mă bucur că și vremea a fost de partea noastră. Putem spune că, azi, de 1 Decembrie, Dumnezeu a fost român pentru că totul a fost perfect pentru această zi unică”, a menționat fostul militar de carieră.

Vizualizări: 1,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: