Mii de gorjeni vor avea pensii mai mari de anul viitor

Aproape 4000 de pensii la nivelul judeţului Gorj vor fi recalculate. Noile prevederi avizate săptămâna trecută de Guvern fac referire la cetăţenii care s-au pensionat în perioada 2011 - ianuarie 2013. Sumele calculate în plus vor fi achitate de la începutul anului viitor. Totodată, de la începutul lui 2014 vor creşte aproape toate pensiile ca urmare a majorării punctului de pensie cu 3,75%.

Urmare a acordării indicelui de corecţie, câteva mii de gorjeni vor avea pensiile mai mari la începutul anului viitor. Este vorba de persoanele care s-au pensionat în anumite intervale de timp. Directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj a precizat care sunt intervalele de timp luate în calcul. „Cu privire la acordarea indicilor de corecţie, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă şi pentru cei care au ieşit în intervalul ianuarie 2011- decembrie 2011 acesta va fi de 1,12 iar pentru cei ieşiţi în intervalul ianuarie 2012-22 ianuarie 2013 va fi 1,17. La nivelul judeţului Gorj s-au pregătit deja bazele de date, au fost transmise la Bucureşti şi avem aproximativ 3800 de pensionari care vor beneficia de aceste diferenţe. Să sperăm că va fi aplicată cu luna ianuarie”, a spus Daniela Negoiţă.     

Pensii mai mari pentru aproape toţi pensionarii gorjeni

Marea majoritate a pensionarilor va avea oricum pensiile mai mari începând din ianuarie, dată fiind creşterea valorii punctului de pensie. „Vor beneficia şi de majorarea valorii punctului de pensie cu 3,75 şi aici vor fi mult mai mulţi cei care vor avea pensii mărite. Acordările astea de drepturi se vor suprapune la un moment dat. De această majorare vor beneficia aproape toţi pensionarii, mai puţin cei care primesc pensia minimă-indemnizaţia socială de 350 de lei. Cei care au din calcul, urmare a ceea ce au lucrat, mai puţin de 350 de lei, primesc până la această sumă”, a mai spus directorul adjunct al CJP Gorj.  

La nivelul judeţului Gorj sunt în prezent circa 85.000 de pensionari. Punctul de pensie creşte din ianuarie de la 762,1 la 790,8 lei.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: