Mii de oameni aşteptaţi la festivalul anual de la Dragoteşti

Săptămâna viitoare se anunţă una plină de distracţie şi voie bună la Dragoteşti. Asta pentru că în perioada 22-27 iulie are loc Festivalul „Cântecul văilor” şi târgul anual de Sfântul Pantelimon. Câteva mii de cetăţeni ai comunei, şi nu numai, sunt aşteptaţi să ia parte la acest eveniment.

Festivalul „Cântecul văilor” şi târgul anual de Sfântul Pantelimon au devenit tradiţie în comuna Dragoteşti. Cu toate acestea, autorităţile locale spun că bugetul de anul acesta este unul de austeritate şi că cel important eveniment la nivel de comună nu va fi organizat cu mare fast. Totuşi, ca în fiecare an, aici vin mii de cetăţeni atât din comuna Dragoteşti, cât şi din localităţile învecinate. Nici de această dată nu vor lipsi tarabele cu mici şi bere, comercianţii, dar şi tiribombele. “Apogeul evenimentului este pe data de 27 iulie, însă începe din data de 22 iulie. În primele 3 zile va avea loc târgul anual de vite. Festivalul va avea loc în Lunca Bâlciului, în satul Dragoteşti. Aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să ia parte la manifestările din acest an. Din experienţa anilor trecuţi, ne aşteptăm la prezenţa a 10 mii de oameni în ultima zi a manifestărilor. Din păcate, anul acesta bugetul este mic şi nu am alocat niciun ban pentru acest eveniment”, a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.     

În cadrul festivalului „Cântecul văilor” vor fi prezenţi un grup de fluieraşi, dansatori, dar şi solişti de la Şcoala Populară de Artă, care vor întreţine atmosfera. Vor mai fi prezente ansambluri folclorice din Stăneşti, Negomir, dar şi din alte comune. De organizarea spectacolului se ocupă conducerea Căminului Cultural din Dragoteşti.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: