Miliardar român, mort alături de soție și copil

Dan Petrescu, 68 de ani, unul dintre cei mai bogați români, a murit duminică după amaiază lângă Milano în urma prăbuşirii avionului în care se afla împreună cu ceilalţi pasageri. Conform primelor date, Dan Petrescu conducea acest avion monomotor cu elice. În avion se aflau soţia şi fiul său, dar și parteneri de afaceri.

Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, la începutul după-amiezii, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei, potrivit cotidianului milanez Corriere della Sera.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, printre care un copil, au decedat, adaugă Il Corriere.

Clădirea de birouri, unde se află de asemenea un parking pentru autobuze, se află lângă staţia de metrou San Donato, care leagă oraşul de Milano. "Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit", potrivit unui martor citat de cotidian.

Dan Petrescu a revenit în România după anii '90 din Germania, alături de Ion Ţiriac cu care colaborase la organizarea turneurilor de tenis din Germania. La început a dezvoltat afaceri împreună cu Ion Ţiriac – Banca Ion Ţiriac, reţeaua Metro şi alte afaceri imobiliare. Ulterior, drumurile celor doi s-au despărţit.

Petrescu a creat reţeaua de magazine Real din România, care a fost cumpărată de Auchan într-o tranzacţie de peste 300 de milioane de euro.  Spaţiile unde erau amplasate magazinele erau deţinute de Dan Petrescu, care le închiria.

El deţinea mai multe parcuri comerciale din Bucureşti şi din ţară. De asemenea, el era unul dintre cei mai mari investitori imobiliar în centrul Capitalei unde deţinea mai multe blocuri şi case.

Vizualizări: 8,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: