Când e bine să bei cafea, înainte sau după micul dejun

Cafeaua de dimineaţă te energizează și îți oferă doza optimă de cofeină pentru întreaga zi. Trebuie să ştii însă când trebuie consumată cafeaua  pentru ca ea să nu-ţi facă rău la stomac sau ficat și să aibă maxim de efect.

Foarte mulți oameni aleg să își înceapă fiecare zi savurând cafeaua de dimineață. Este cea care ne ajută să ne trezim și să ne pregătim pentru o zi încărcată de activități. E important însă de știut dacă este indicat să bei cafeaua înainte sau după micul dejun. Noi studii demonstrează că deși cafeaua ne ajută să ne trezim chiar şi după un somn poate nu foarte odihnitor de noapte dar ea ne poate totodată afecta nivelul de zahăr din sânge. E important să ne menținem glicemia în limite normale pentru a evita apariția unor afecțiuni precum diabetul sau bolile de inimă.

Specialiştii susţin că e bine să luați micul dejun înainte de a consuma cafea. Cofeina face ca organismul să elibereze zahăr în sânge. Ceea ce, la rândul său, determină pancreasul să elibereze insulină. Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge. Iar asta creează pofta de dulce. Dacă beți cafea după micul dejun, echilibrați mult acest proces și evitați apariția problemelor pe termen lung.

Alegeți întotdeauna cafea organică și stați departe de cafelele aromate. Acestea din urmă conțin arome artificiale și ingrediente nocive pentru sănătate. După ce vă veți obișnui cu cafeaua simplă, fără zahăr, vă veți bucura pe deplin de savoarea și aroma cafelei. Veți putea face diferența între diferitele soiuri şi veţi putea să vă bucurați de gustul cafelei în loc de cel al zahărului.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: