Ultima zi la Stâna Ștefanu. Celebrul popas de pe Transalpina a fost închis mai devreme

Cel mai vestit popas de pe Transalpina, Stâna Ștefanu, a încetat activitatea mai devreme în acest an. Din cauza ninsorilor și a viscolului, stâna și-a închis porțile duminică. În această vară, a atins un nou record de turiști care i-au trecut pragul.

Proprietara stânei, Mărioara Babu, a fost cea care a anunțat turiștii că stâna s-a închis. „Ca in fiecare an vine ziua sa ne despărțim. Ne despărțim de stână, de munte, de ceaunul cu mămăligă, de bulz, de clătite, de tocan si de echipa minunata care, din iunie, a fost in fiecare zi alături de mine și am incercat sa va putem mulțumi. Va multumim din tot sufletul pentru dragostea voastră pentru munte și pentru Stâna Ștefanu”, a fost mesajul băciței Mărioara Babu.

Vremea rea a făcut ca popasul să fie închis mai devreme. Duminică, viscolul a pus probleme drumarilor și s-a decis ca tronsonul cuprins între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului să fie închis mai devreme.

Mașinile ciobanilor de la stână au fost ultimele care au mai traversat cea mai înaltă șosea din țară în pragul sezonului rece. Minus 5 grade au fost duminică pe Transalpina și a nins astfel încât s-a depus un strat consistent de zăpadă.

Anul trecut, Transalpina a fost închisă la sfârșitul lunii octombrie tot din cauza ninsorilor.

Galerie foto





Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: