Curăţă cuptorul cu microunde fără produse chimice

Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic ce a revoluționat ideea de “bucătărie modernă”. Funcțiile sale permit încălzirea, decongelarea și chiar prepararea anumitor alimente, într-un timp optim și cu un minim de efort, dar acesta trebuie curăţat după fiecare utilizare.

Procesul prin care funcționează este simplu de înțeles: cuptorul cu microunde pune în mișcare moleculele de apă, regăsite în structura unui aliment pus la încălzit.  Mișcarea și frecarea acestora, una de alta,  generează căldură, astfel un preparat rece poate fi încălzit în doar câteva zeci de secunde. Însă una dintre marile probleme, în cazul cuptoarelor cu microunde, constă în murdărirea constantă a spațiului de încălzire, cauzată de neacoperirea alimentelor încălzite.

Dacă l-ai utilizat cu puțin timp înainte, asigură-te că spațiul din interior s-a răcit complet, pentru a nu exista riscul opăririi involuntare. După această primă fază, să trecem la partea de curățare efectivă a cuptorului cu microunde din bucătărie pentru care ai nevoie de un bol realizat dintr-un material rezistent la microunde, apă și oțet alb, o lămâie şi un plic de bicarbonat de sodiu precum şi un burete de vase şi laveta de bucătărie.

Pentru igienizarea corespunzătoare a acestui aparat electrocasnic, poți utiliza toate elemente de curățare.

În bolul cu material rezistent la microunde se va pune apa până la jumătate, lămâia se va tăia în două, iar jumătățile vor fi stoarse în apă din bol, se setează cuptorul pe o treaptă superioară (aprox 3 minute) și se apasă START iar timpul optim s-a scurs, atunci când apa începe să fiarbă. După terminarea celor 3 minute, mai lasă bolul înăuntru pentru alte 5 minute, astfel încât aburii formați în urma fierberii să pătrundă în grăsimea și petele de pe pereți şi cu ajutorul unei lavete sau al buretelui, îndepărtează murdăria din spațiul de încălzire.

În cazul în care pereții cuptorului cu microunde sunt acoperiți cu pete de grăsime ce se curăță cu extrem de multă dificultate se realizează o pastă: ⅔ bicarbonat de sodiu + ⅓ apă şi se aplică pasta pe întreaga suprafață a petelor de mâncare.  Așteaptă ca pasta să acționeze pentru câteva minute, apoi șterge cu o lavetă.

Vizualizări: 1,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: