Milioane de euro de la primărie pentru fabrica de confecții. Va fi galerie de artă!

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat propunerea viceprimarului PSD Adrian Tudor privind constituirea unei comisii care să se ocupe de cumpărare a circa două hectare de teren lângă Coloana Infinitului. Terenul aparține fabricii Confecția, aflată în insolvență. Tudor vrea ca terenul și clădirile aferente să fie cumpărate de primărie, pentru a face acolo un centru cultural cu galerii de artă.

Milioane de euro vor să cheltuie aleșii locali pentru achiziționarea unor terenuri ale fabricii Confecția, pentru a face acolo un centru cultural. Interesant este că oferta a fost făcută publică înainte ca lichidatorul Confecția să facă evaluarea terenurilor și clădirilor, ceea ce ar putea duce la o supraevaluare.

Viceprimarul Adrian Tudor, inițiatorul proiectului, nu vede o problemă suma de câteva milioane de euro, care ar trebui împrumutată. „O să râdă lumea de noi că reușim să inaugurăm un stadion de 20 de milioane de euro, cu o echipă care există sau nu există, dar când vorbim de Constantin Brâncuși, eternul Constantin Brâncuși, nu suntem în stare să gândim la nivelul la care a gândit el. Cât mai sus. Înseamnă trei milioane, cinci milioane poate, nu contează, facem pentru o sută de ani”, a spus Tudor în ședința de luni a Consiliului Local Târgu Jiu.

Tudor a spus că investiții de acest gen se fac peste tot în țară, iar achiziția unor astfel de imobile a fost prevăzută în proiectul de management al directorului de la Centrul Brâncuși. „Nu suntem nici primii, nici ultimii care vom lua decizia unor proiecte majore. La Baia Mare, un oraș poate similar cu Târgu Jiu, există deja o colonie a artiștilor. 3,2 milioane de euro. Dacă citiți presa din ultimele zile, Consiliul Județean Galați deja a alocat peste trei milioane de euro pentru a construi Muzeul de Artă Modernă. Dacă am vorbit de niște locații în materialul pe care l-am inițiat către Consiliul Local, să știți că la bază a stat un singur lucru. Proiectul de management al domnului Strâmbulescu, pe care domnia sa l-a semnat cu domnul primar al municipiului Târgu Jiu, unde se prevede foarte clar achiziționare, gândirea de a achiziționa aceste locații și nu numai”, a spus Tudor.

Viceprimarul a spus că a primit unele semnale amenințătoare din mediul politic: „Politic vorbind, am primit semnale de când am lansat public, nici nu apucasem să scriu proiectul, atenție că încurci niște șmecheri din oraș”.

Consilierul liberal Nicolae Bobu a propus ca în comisie să fie reprezentanți ai tuturor partidelor, dar pesediștii susținuți de ALDE și PSRo au ignorat solicitarea. Au decis ca din comisie să facă partea pesediștii Adrian Tudor, Cristian Toader Pasti și Ștefan Constantin.

Jurnalistul Narcis Daju a atras public atenția asupra faptului că o astfel de achiziție, făcută fără niciun fel de dezbatere publică, este dubioasă, câtă vreme la fel de aproape de parcul Coloanei este terenul mult mai mare preluat gratuit de primărie de la Ministerul Apărării Naționale.

Vizualizări: 3,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: