CE Oltenia schimbă modalitatea de acordare a tichetelor de masă

Minerii și energeticienii nu vor mai primi anul viitor clasicele tichete de masă, cu o valoare de 15 lei pe zi. Compania are în vedere virarea sumelor pe un card electronic. Șeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, susține că sunt avantaje atât pentru salariați, cât și pentru companie. O decizie finală va fi luată în noiembrie.

Complexul Energetic Oltenia vrea să renunțe la clasicele tichete de masă pentru cei peste 13.000 de angajați. Există posibilitatea acordării tichetelor în formă electronică, a spus Sorin Olaru, șeful de la Resurse Umane. „Firma care trimite aceste tichete în format tipărit, pe hârtie, va emite un card electronic, cum e și cardul de salarii, în care sunt alocate sumele echivalente tichetelor de masă din luna respectivă. Cardul va putea fi folosit la aceleași magazine la care utilizează și tichetele”, a spus Olaru la TV Sud.

Sorin Olaru susține că noul sistem are mai multe avantaje: „În primul rând, suma nu mai este fracționată. Salariatul nu mai trebuie să își facă socoteli să cumpere de un multiplu de 15 lei. Cât cumpără, atâta plătește. În al doilea rând, dispare riscul deteriorării, al pierderii, al furtului, pentru că este un card care are un PIN și are regimul de utilizare al oricărui card. Sunt avantaje evidente”.

Olaru spune că sunt și salariați care lucrează în zone rurale și vor fi reticenți în a opta pentru forma electronică. „Vom propune prin caietul de sarcini să existe ambele opțiuni. În noiembrie vom avea o discuție cu sindicatele pe această temă, pentru că în ianuarie trebuie încheiat contractul”.

Și Complexul Energetic Oltenia ar avea avantaje prin trecerea la carduri, deoarece nu ar mai face lună de lună distribuirea tichetelor către subunități. „Bonurile de masă sunt niște valori și au regim de casierie. Necesită personal specializat, salariații trebuie să vină să semneze, trebuie să vină din concediu să le ridice de la casierie. Sacrifică timp. Având acel card, li se încarcă suma oriunde ar fi”, a explicat directorul de Resurse Umane.

Vizualizări: 9,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: