Noi negocieri pentru investiţia chinezilor de la Rovinari

Investiţia chinezilor va fi realizată la Rovinari. Este asigurarea venită de la ministrul Energiei, Toma Petcu. Rectificarea vine după ce deputatul de Gorj, Victor Ponta, a anunţat că s-a renunţat la negocierile cu compania chineză.

Următoarele discuţii cu chinezii au fost programate chiar luna viitoare, a mai transmis ministrul Energiei, la Târgu Jiu: „Am văzut unele informaţii în presa locală ale unor oameni care ar fi trebuit să cunoască foarte bine acest lucru și oferă informaţii fără să aibă consultări cu specialiști din domeniu. Negocierile cu partea chineză nu au fost întrerupte. Dimpotrivă. Conducerile companiei și a Ministerului au avut două întâlniri cu compania chineză. Următoarea întrunire va fi în noiembrie. I-am recomandat domnului Boza (n.r. Sorin Boza, manager CE Oltenia) să invite la discuţii și acei oameni politici care au spus că s-au stopat negocierile. Este foarte important să dăm informaţiile corecte indiferent din ce partid facem parte.”

Investiţie de un miliard de euro

Proiectul vizează construirea unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Compania chineză a fost selectată în urma unei licitaţii internaţionale, ce a avut loc în 2012, să deruleze, în parteneriat cu CE Oltenia, această investiţie.

Noua termocentrală va funcţiona pe bază de lignit, va genera 500 de locuri de muncă şi va fi construită pe amplasamentul a două blocuri energetice dezafectate. Un miliard de euro va fi investit în acest obiectiv.

Investiţii serioase au mai fost anunţate de Toma Petcu și la termocentralele Turceni și Ișalniţa.

Vizualizări: 1,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: