Ministrul Petcu, vești despre concedierile și angajările de la CEO

Conducerea Complexului Energetic Oltenia propune modificarea planului de restructurare, în sensul renunțării la cele 700 de concedieri prevăzute anul viitor. Prezent vineri la Târgu Jiu, ministrul Energiei, Toma Petcu, a spus că propunerea este în analiză la minister. Acesta crede că în zona personalului TESA e loc de noi concedieri, dar ar trebui făcute angajări în zona productivă.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) are în acest moment o situație stabilă, profitul estimat la sfârșitul acestui an fiind de aproximativ 300 de milioane de lei. Mai mult, pentru anul viitor este deja contractată producția a șase grupuri energetice.

Pornind de la aceste premise, Petcu a spus că analizează propunerea de modificare a planului de restructurare. „Am discutat despre faptul că se dorește o analiză asupra acelei hotărâri AGA prin care se hotăra ca un număr de aproximativ 800-900 de persoane să fie disponibilizate în anul următor. Am cerut foarte clar să facem o analiză să vedem dacă mai este necesar să menținem același număr, dacă disponibilizarea se va face în primul rând pe criteriul productivității. (...)  Întotdeauna când se discută despre o disponibilizare să ne uităm nu în zona de producție, ci în zona de TESA, fără a avea o problemă cu oamenii din TESA, dar întotdeauna pentru un bun randament, este important să te restructurezi în acea zonă. Luăm în calcul și posibile angajări în acele zone în care suntem deficitari și mă refer pe cariere, chiar și pe termocentrale, dar în primul rând pe cariere”, a mai spus ministrul.

O altă discuție în cadrul întâlnirii cu sindicaliștii s-a referit la majorarea salariilor, urmând să se stabilească, în urma unei analize, care va fi procentul cu care acestea ar putea crește. „S-a discutat despre majorări de salarii și automat majorarea fondului de salarii. Anticipând aceste discuții, am cerut companiei să se facă o analiză, să înceapă să se lucreze la buget, anul acesta am reușit pentru prima dată în ultimii ani să avem un buget aprobat în luna aprilie. Noi suntem convinși că prin ritmul accelerat pe care îl avem la nivel național să ne aprobăm noi bugetul, probabil că în decembrie este foarte posibil ca bugetul companiilor, în speță și al lui CEO, să fie aprobat mult mai devreme decât în acest an, astfel încât să facem o analiză în funcție și de capacitățile vândute și de prețuri și de veniturile estimate, să vedem cât putem să majorăm fondul de salarii, pentru că este necesară această majorare”, a precizat acesta.

Vizualizări: 4,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: