Minerii din CE Oltenia, echipaţi pentru proteste

Angajații CE Oltenia din unitățile miniere se pregătesc de proteste. "Vom face acțiuni cum nu au mai fost", a spus liderul de la cariera Roșiuța, Nelu Roșca. Organizația sindicală a și achiziționat echipament de protest. "CEO, sursa vieții în Oltenia", este mesajul inscripționat pe tricourile pe care le vor purta membrii de sindicat la acțiunile ce vor fi organizate în stradă.
 

Federațiile mari din cadrul Complexului Energetic Oltenia au anunțat că în luna august vor organiza acțiuni sindicale de amploare nemulțumite de direcția în care merge unitatea energetică. Unele sindicate au început deja pregătirile în acest sens. Reprezentanții salariaţilor de la Cariera Roșiuța au cumpărat șepci și tricouri inscripționate pentru membrii de sindicat. "Îl vom îmbrăca când va trebui și unde va trebui. Vom lua o decizie în următoarea perioadă pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la modul cum se desfășoară activitatea în CE Oltenia. Voi participa la orice acțiune sindicală care ar aduce un plus CEO și salariaților. Sunt convins că vor urma, dacă nu vor avea atitudine în următoarea perioadă", a declarat Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța

Reprezentanții organizației sindicale au explicat și care este semnificația mesajelor de pe tricourile de protest. "Ideea ne-a venit în urma unei analize și am constatat că fără CEO, până la urmă, nu ar mai fi viață în Oltenia. Toate lucrurile din zona economică sunt înlănțuite și toate sunt centrate în jurul CEO. Dacă CEO va muri, va muri absolut tot", a explicat sindicalistul Nelu Roșca, precizând că a cumpărat suficiente echipamente ca să se facă auziți și văzuți.

Liderii federațiilor au anunțat că vor face front comun pentru a organiza acțiuni sindicale de amploare.

Vizualizări: 2,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: