Minerii din zona Motru intră miercuri în șomaj tehnic

Focarul de Covid-19 din zona Motru a județului Gorj a schimbat planurile Complexului Energetic Oltenia privind intrarea în șomaj tehnic. Salariații de la carierele Roșiuța și Lupoaia vor intra de miercuri în șomaj tehnic, deși planul inițial era să intre din 11 mai până pe 7 iunie.

Președintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan, a explicat că decizia era necesară, după apariția mai multor cazuri de Covid-19 în localitate. “Este acel focar la fabrica de tricotaje și mulți dintre salariații noștri au fost izolați la domiciliu, fiind soți ai femeilor care lucrează acolo”, a spus Burlan.

De altfel, printre cei șase motreni confirmați cu noul coronavirus este și un salariat al Carierei Lupoaia.

Odată cu intrarea în șomaj tehnic a minerilor din zona Motru, practic toată partea de minerit a CE Oltenia este în șomaj tehnic, plus salariații de la termocentrala din Turceni.

Compania produce cu două grupuri la Rovinari și unul la Craiova II, iar termocentrala din Ișalnița este pregătită să intre în piață dacă va fi cerere de energie.

Au mai fost testați pentru noul coronavirus și câțiva salariați de la Roșia, pentru unul testul a fost negativ, iar testele celorlalți sunt în lucru. (A.A.)

Vizualizări: 4,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: