Când va putea obține CE Oltenia acordul de mediu pentru Cariera Roșia

Oficialii Complexului Energetic Oltenia speră să obțină un nou acord de mediu pentru Cariera Roșia până în această toamnă. Reprezentanții companiei se declară optimiști mai ales după ce au văzut motivarea instanței care a decis să anuleze acordul de mediu pentru Cariera Roșia, o carieră de bază pentru producătorul de energie pe bază de cărbune.

În câteva luni, compania speră să aibă noul acord de mediu. Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat că pot fi îndeplinite condițiile trasate de instanța de judecată care a anulat acordul de mediu pentru Cariera Roșia.  „Este obligatoriu s-o obținem până în toamnă. A apărut acum și motivarea instanței pentru anularea acordului de mediu. Credem că putem să îndeplinim acele condiții ale instanței și să obținem acordul de mediu. Există niște etape, dar, până în toamnă, vom avea acordul de mediu pentru Cariera Roșia. Este una dintre cele mai importante cariere pentru Complexul Energetic Oltenia pentru că asigura, la ora actuală, cea mai mare cantitate de cărbune pentru Termocentrala Rovinari”, a declarat Burlan, la Tele3.

Cariera Roșia este una de bază pentru compania energetică și va funcționa la același nivel, conform estimărilor companiei, cel puțin zece ani de acum înainte. „Cariera Roșia, Cariera Roșiuța, Cariera Jilț sunt cariere cu potențial, care vor asigura necesarul de cărbune pentru termocentrale în continuare. Pot asigura și mai mult de zece ani și contăm pe o producție mai mare. Credem că putem produce mai mult, contăm pe o creștere economică, o cerere de energie mai mare”, a mai declarat Burlan.

Cariera Roșia a rămas fără aviz de mediu, exproprierile sunt blocate în zonă deși peste 200 de hectare de teren silvic și agricol avea în plan cei de la CE Oltenia să defrișeze pentru a extinde activitatea minieră în zonă. 

Vizualizări: 2,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: