Minerii vor pierde 400 de lei la salariu. Cine spune asta!

Minerii din cadrul CE Oltenia vor pierde în medie circa 400 de lei din salariul aferent lunii decembrie. Cel puţin asta a înţeles sindicalistul Gabriel Căldăruşe de la directorul financiar al companiei Laurențiu Ciobotărică, care a vorbit despre această posibilitate în ultima ședință a comisiei mixte. Căldăruşe spune că, în situația în care rectificarea bugetului CE Oltenia nu va fi avizată de acționari, va intra în greva foamei, alături de alți sindicaliști.
Scăderea lefurilor salariaţilor CE Oltenia pe luna decembrie s-ar putea produce în eventualitatea în care rectificarea bugetului nu va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Asta le-a transmis directorul Diviziei Financiare sindicaliştilor în cadrul ședinței administrație-sindicate de la finele lunii noiembrie. "Ciobotărică asta a spus. Că, dacă nu se rectifică bugetul, există premise ca salariaţii să piardă în medie 400 de lei pe luna decembrie. Exact lucrul acesta l-a spus. A mai spus că asta va însemna, dacă nu mă înşel, 2 zile fără plată. Nici nu am mai vrut ascult efectiv ce spune", a declarat Gabriel Călădăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).
Rectificarea bugetului este necesară dat fiind faptul că pe bugetul aprobat iniţial au fost prinse 2.000 de disponibilizări pe anul în curs, dar au plecat din companie doar 802 persoane. Liderul SMEO spune că va intra în greva foamei dacă în următoarea şedinţă a AGA bugetul nu va fi rectificat. "Sper ca acea rectificare va fi făcută, ca pe data de 12 decembrie AGA să se întrunească şi să dea aviz favorabil, iar după aceea să fie promovată în următoarea şedinţă de guvern. În caz contrar voi intra în greva foamei şi nu voi fi singur. Mai multe date despre asta nu aș vrea să dau, aștept să vedem ce se întâmplă la ședința acționarilor", a mai spus sindicalistul.
REACŢIE
Ciobotărică a avut o reacţie în Pandurul pe această temă: “Ceea ce am spus sindicatelor, consultări vor mai avea loc până la sfârșitul anului, este că vom găsi împreună soluții pentru a răsplăti echitabil munca colegilor noștri,‎ fie că e vorba de plata orelor suplimentare, a zilelor de sărbători legale, sâmbete duminici etc., dar și de a încerca împreună să găsim soluții pentru încadrarea în bugetul aprobat în acest moment. Pentru că noi analizăm o execuție raportată la un buget aprobat. Și sunt soluții. Trebuie doar acceptate”.

Vizualizări: 7,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: