CE Oltenia: Primă de 550 de lei şi libere de sărbători

Sindicatele şi administraţia din CE Oltenia au discutat, luni, despre prima de Crăciun, dar şi liberele de sărbători. Sindicatele au cerut, în unanimitate, ca prima de Crăciun să fie de 700 de lei, nu 550 de lei cât e în contract. De la ședință au plecat însă tot cu prima de 550 de lei și libere săptămâna aceasta, începând de marți până luni, dar și în perioada Crăciunului și Revelionului.
Administrația CE Oltenia și sindicatele s-au reunit luni în ședință, la final fiind sigură prima de Crăciun de 550 de lei și încă una de 100 de lei pentru copii, care se dă până pe 6 decembrie. “Am putut obține ceea ce e în contract. Până pe 6 decembrie se va da 100 de lei la copii, libere săptămâna aceasta, doar marți mai lucrăm, și perioada 26-31 decembrie. Prima de Crăciun e 550, cât e în contract, dar sperăm că va ajunge la 700 de lei. Sunt bani să se dea 700. Acum și cei de la Univers au ținut și ei la 700, nu au mai făcut ca acum un an când au semnat cu 550, cât a vrut Laurențiu Ciurel. Eu văzui un realizat al bugetului, există bani și pentru a se da 700 de lei”, a declarat Constantin Mitrescu.
Sindicatele au primit asigurări că rectificarea se va face în decembrie. Dar chiar și așa, sunt bani, spune Mitrescu. Mitrescu spune că la capitolul bonusuri sunt economii de 24 de milioane de lei. Acesta a explicat faptul că e mai simplu de transferat bani de la bonusuri la fondul de salarii, decât de la plăți compensatorii. Totodată, sindicatele speră că va fi rectificat bugetul deoarece în 2017 vor cere majorări salariale. Actualul fond de salarii are un deficit de 10 milioane de lei. Mitrescu spune că, dacă din cele 24 de milioane de lei, de la capitolul bonusuri, vor fi luate 10 milioane de lei, tot vor mai rămâne 14 milioane de lei.
Acesta a mai declarat că liderii de la celelalte federaţii exagerează când spun că fără rectificare nu vor fi bani în 2017. “Bugetul a fost făcut pe baza realizatului pe anul 2015 și au luat din el banii pentru 2.000 de oameni ori 6 luni. S-au gândit că vor face restructurarea cu 1 iunie. Astfel, cele 6 salarii pentru 2000 de oameni le-au pus pe plăți compensatorii. În 2017 ar fi practic 12 salarii pentru 1000 de oameni. Și sunt o mie de oameni care au plecat. Au părăsit compania cu plăți compensatorii 802, au mai fost la cerere 168. Deci suntem mai puțini cu o mie la anul, dar noi dorim rectificarea pentru că vrem și creșteri salariale”, a explicat Constantin Mitrescu.

Galerie foto


Vizualizări: 8,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: