Ministrul Sănătății vine la Târgu Jiu cu raportul Corpului de Control

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va reveni, luni, la Târgu Jiu, după vizita făcută în miez de noapte la Spitalul Județean, acum câteva săptămâni. Ea va prezenta și concluziile Corpului de Control în urma verificărilor făcute în cadrul unității medicale. Pintea va aduce și lista investițiilor aprobate în domeniul medical în acest an.

Neregulile constatate de controlorii ministeriali la ultima vizită în spitalul din Târgu Jiu vor fi făcute publice chiar de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care va ajunge luni, în Gorj. „Ministrul Sănătății va ajunge în Gorj pe 13 mai. A fost anunțată vizita doamnei ministru. Chiar a dorit să mai revină în Gorj”, a spus deputatul Mihai Weber.

În plus, Pintea va anunța și investițiile finanțate de Ministerul Sănătății, în Gorj, în acest an. Cei mai mulți bani vor ajunge la spitalul din Târgu Jiu. „Acum vine și cu vești bine primite de către gorjeni. Dorința noastră este ca oamenii să recâștige încrederea în spitale, în actul medical. Ne dorim ca actul medical să fie la standarde înalte. Trebuie să existe două condiții rezolvate: profesionalismul cadrelor medicale și instrumentar medical modern. În Gorj, vor veni peste 200 de miliarde de lei, bani vechi. Sunt acoperite toate solicitările făcute de managerii spitalelor din Gorj. Mai mult de 90% din solicitări au fost realizate. La Târgu Jiu, vor veni peste 120 de miliarde de lei vechi. Intră acel echipament, acel computer tomograf. Datorită solicitărilor făcute de șefii de secție, am avut și o agendă a echipamentelor solicitate și toate au fost aprobate”, a mai transmis Weber.

Vizualizări: 1,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: