Eric de Oliveira a fost la un pas de sinucidere

Fostul jucător de la Pandurii, Eric de Oliveira, a făcut recent dezvăluiri despre cea mai neagră perioadă din viața sa. Acesta a mărturisit că s-a gândit să mă arunce de la etajul şase, era dependent de alcool, dar a fost la un pas să ia și droguri.

Cariera lui Eric de Oliveira nu a fost tot timpul una roz, sud-americanul dezvăluind că, în urmă cu nici 10 ani, a fost în pragul sinuciderii din cauza problemelor pe plan profesional. În perioada 2007-2011, Eric de Oiveira a scris istorie pentru Gaz Metan Mediaș, echipă pe care a ajutat-o să promoveze pe prima scenă și mai apoi să joace în preliminariile Europa League. Evoluțiile sale foarte bune au atras atenția unor cluburi din străinătate, iar în 2011 a urmat pasul cel mare, însă nu totul a decurs așa cum a sperat brazilianul.

În 2011, Eric s-a transferat în Ucraina, la Karpaty Lviv, după ce a fost foarte aproape să semneze cu nemții de la VfL Wolfsburg. Date fiind unele neînțelegeri între Gaz Metan și Karpaty, brazilianul a jucat doar 6 meciuri în Ucraina, după care a venit la Pandurii Târgu Jiu cu care a jucat în grupele Europa League. 

În Ucraina, acesta nu-și primea nici salariul, iar depresia acumulată a început să îl apese tot mai tare. Din acest motiv, fotbalistul a ajuns până în punctul în care devenise dependent de alcool și a vrut să se sinucidă. ”Mereu mi se spunea că o să joc în meciul următor și nu intram deloc. Eram dezamăgit, am intrat într-un fel de depresie. Într-o seară, am ieșit cu un coleg, mi-a dat să beau, și de atunci am început să beau singur o sticlă de whisky pe noapte. Lăsam băutura doar în momentul când eram cu familia mea. Cei de acolo m-au făcut să cred că sunt cel mai slab din lume. Eu mă gândeam să le dovedesc că sunt bun, voiam să joc. Trecuseră 4 luni. Eu încă eram băiatul bun și voiam să le dovedesc că nu am venit să le fur banii. Să vii din România, unde ești cel mai bun străin din campionat, și să ajungi acolo cel mai slab.”, a spus Eric la GSP Live.

Starea psihică a lui Eric de la acea vreme era atât de instabilă încât acesta a fost în pragul sinuciderii. Acesta mai spune că era dispus și să se drogheze pentru a uita de probleme. ”Ajunsesem deja în decembrie, eram de necontrolat cu băutura și într-o noapte m-am gândit să mă arunc de la etajul 6. M-am pus așezat în geam, nu știu ce aveam în minte. Eram amețit. Dacă în vremea respectivă aș fi avut acces la droguri, cred că foloseam și droguri. Dacă îmi dădea cineva, 100% luam”, a mai spus Eric pentru sursa citată.

Pe 22 februarie, Eric a devenit fotbalistul străin cu cele mai multe goluri marcate în prima ligă din România. Brazilianul l-a depăşit pe Wesley, care avea 64 de goluri înscrise în Casa Pariurilor Liga 1. Brazilianul a marcat al 65-lea gol din penalty în meciul cu Hermannstadt.

Galerie foto



Vizualizări: 2,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: