Minora lăsată însărcinată de vecin, plasată în grija statului

Copila de 13 ani din Negomir, care a fost lăsată însărcinată de vecinul ce i-ar fi putut fi bunic, va fi preluată de Protecția Copilului Gorj. Ea va fi dusă într-un centru maternal și va rămâne acolo și după ce va aduce pe lume copilul pe care îl are în pântece. Mai are acasă doi frați mai mici. Asistenții sociali urmează să facă o anchetă socială și să stabilească dacă vor ajunge și ei în grija statului. 

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a fost adus la Poliție marți, după ce bunica fetei a alertat oamenii legii. I s-a părut ceva în neregulă cu fata și a dus-o la medic. Abia acum a aflat că minora este însărcinată în cinci luni. “Eu nu știu cum. Mie nu mi-a spus nimic până azi. N-am știut că e gravidă. Mi-am dat seama că e ceva în neregulă și am venit cu ea la doctorița de familie. M-a trimis la doamna ginecolog. Eu nu știu când se întâlneau ei. Ea se mai ducea, că are fata în clasă cu nepoata mea. Mergea să facă temele cu ea, dar cine se gândea la așa ceva. El are 63 de ani și e prieten cu copilul meu. Cine se gândea la treburi din astea, că nu am pomenit așa ceva”, a spus, plângând, bunica fetei (foto).

Copila a fost și ea audiată în prezența unui psiholog. Ea va ajunge într-un centru maternal, unde va rămâne și după ce va naște. „Fata a fost audiată. I s-a oferit suport psihologic pe perioada audierii. I se va oferi și în continuare. Va fi preluată de DGASPC Gorj și internată într-un centru maternal pentru a fi ocrotită atât ea, cât și copilașul pe care urmează să-l nască. Este însărcinată în 20 de săptămâni. Va beneficia de consiliere psihologică și tot ce ține de protecția acesteia. Este crescută de bunica paternă. Tatăl a fost plecat la muncă în străinătate. Părinții minorei au locuit în concubinaj. Mai are două surori, de 11 și 9 ani. Va fi evaluată situația socială și, dacă se va impune și scoaterea celorlalți doi minori, vor fi scoși din mediul familial”, a explicat Lidia Bîrsanu, psiholog în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Gorj.

Fata mai are acasă doi frați mai mici. Situația lor va fi analizată de reprezentanții Protecției Copilului Gorj, a mai adăugat Lidia Bîrsanu: „Bunica pare a oferi suportul material și moral copiilor. Am luat legătura și cu tatăl. Tatăl este la domiciliu. A fost plecat în străinătate pentru a le oferi un trai mai bun celor trei copilași”.

În fața jurnaliștilor, bărbatul n-a avut nimic de spus. La audieri, ar fi recunoscut totul. A avut o relație cu minora încă din ianuarie. „Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor după ce o minoră, în vârstă de 13 ani, din comuna Negomir, ar fi întreținut relații sexuale consimțite cu un bărbat de 63 de ani din aceeași localitate. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

update: Bărbatul de 63 de ani a fost reținut 24 de ore. 

Vizualizări: 6,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: