Minprest dă în judecată foştii salariaţi. Motivul!

Procese pe bandă rulantă din partea unei societăţi prestatoare în minerit împotriva foştilor salariaţi. Minprest Rovinari a formulat zeci de acţiuni în instanţă împotriva foştilor angajaţi de la care are de recuperat sume de bani primite necuvenit.

Sumele nu depăşesc 150 lei de persoană, spune directorul Minprest, Gabriel Giorgi, care menţionează că instanţa era singura cale de recuperare a banilor. „Sunt persoane care au plecat din interiorul unităţii şi mai au restanţe către unitate şi nu putem să le reţinem banii decât în urma unei acţiuni în instanţă. De exemplu, au primit în plus bani care nu li se cuveneau şi după ce s-au făcut rectificative s-a constatat că trebuie să înapoieze către unitate câte 100 de lei, câte 50 lei şi de aceea trebuie să-i dăm în judecată”, a conchis Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Tot printre restanţieri se numără şi foştii salariaţi care au încasat toţi banii pe concediul de odihnă, însă n-au stat tot anul la serviciu. „Asta este procedura, trebuie să facem noi acţiunea în instanţă ca să recuperăm, pentru că după aceea suntem noi de vină că n-am făcut toate demersurile. Unii chiar mai lucrează în unitate, au avut foarte multe zile de fără plată în decursul anului şi li s-a dat concediu întreg, ca şi cum ar fi lucrat tot anul, şi trebuie să recuperăm banii respectivi. Dacă ei nu-şi dau acordul să ne recuperăm banii într-un mod amiabil, ne adresăm instanţei, asta este procedura”, a mai adăugat directorul Giorgi.

Vizualizări: 2,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: