Scandal în Consiliul Local Motru. Parcul industrial, mărul discordiei! 

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, are parte numai de scandaluri la fiecare ședință de Consiliu Local, ultimul fiind legat de viitorul parc industrial ce se doreşte a se înfiinţa în zonă.

Municipalitatea din Motru a alocat în bugetul pe 2017 suma de 200 mii lei pentru achiziția unor terenuri private, pe care să fie ridicat parcul industrial. În paralel, se fac demersuri la CE Oltenia pentru a fi cedat un teren în acest sens. Fie că îl primesc sau nu, primarul Gigel Jianu spune că demersurile continuă pentru achiziția suprafețelor respective. Numai că nu are susținerea Consiliului Local în acest demers. „Referitor la Parcul Industrial, ați spus că nu se achiziționează teren și se va prelua de la CE Oltenia. Se achiziționează sau nu teren? Ați vorbit cu proprietarii?”, a întrebat Răzvan Ardeiu, consilier local. „Am vorbit chiar astăzi cu reprezentanții CEO. În programul de investiții este prinsă achiziția de teren. Vom prelua terenul de la CEO și restul se va achiziționa. Nu am vorbit. (n.r. - cu proprietarii de terenuri). Dacă aveam 90% îi luam și pe cei 10%. Nu are rost să achiziționăm 10%, dacă nu avem 90%. Mai există și o altă soluție pe care o avem în vedere”, i-a răspus primarul consilierului Ardeiu.

Vicele îi pune beţe-n roate

Scandalul a continuat și în ședința din luna mai. Consilierii din opoziție au întocmit și avizat un proiect de hotărâre ce urmează să fie pus în aplicare cu bani din suma alocată în buget pentru parcul industrial. „Domnul viceprimar Morega începe să vină cu tot felul de alte proiecte, iar la sursa de finanțare zice să se ia bani de la achiziția terenurilor pentru parcul industrial. Cum ar fi prelungirea sistemului de supraveghere video în oraș și alte lucrări. Are un fix cu parcul industrial. Consider că încearcă să mă împiedice ca eu să reușesc să fac acest lucru în oraș. Am insistat să nu se ia de acolo. După două luni de când ai aprobat bugetul, vii cu alte obiective?”, a declarat primarul Gigel Jianu.

Vizualizări: 5,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: