Mistreţii, spaima agricultorilor

Mistreţii rămân cei mai mari dăunători ai lanurilor de porumb. Fermierii din Gorj s-au confruntat cu această problemă anul trecut, iar autorităţile se aşteaptă ca acest episod să se repete când se va coace porumbul pentru că animalele sălbatice s-au înmulţit excesiv şi coboară în grădinile oamenilor.

Până acum, porcii mistreţi au dat iama în câteva culturi din Bumbeşti Jiu, însă agricultorii nu vor fi despăgubiţi pentru că nu îndeplinesc toate cerinţele impuse de lege. „Am avut o solicitare în Bumbeşti Jiu. În rest, nu am avut plângeri, dar vom începe să intre în lanuri când se va coace porumbul. Vor fi probleme 100% pentru că, din ce ştiu de la fermieri, aceşti porci mistreţi s-au înmulţit excesiv şi atacă toate culturile”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

Anul trecut, mistreţii au distrus lanuri întregi de porumbi şi chiar au provocat accidente de circulaţie. „Anul trecut, au fost doar câţiva fermieri din Băleşti care au fost despăgubiţi. Cei mai mulţi rămân aşa, nu sunt despăgubiţi pentru că nu îndeplinesc condiţiile care sunt impuse de lege”, a mai explicat Tănăsescu. (A.A.)

Vizualizări: 3,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: