Miting aviatic organizat la Barza. Vin Șoimii României

Se anunță un eveniment aviatic luna viitoare, chiar lângă Târgu-Jiu. Aerodromul de la Barza va găzdui în data de 29 aprilie un airshow în parteneriat cu Aeroclubul României. Evenimentul este organizat sub egida  programului Târgu Jiu,  capitala tineretului în 2023.

Organizatorii show-ului aviatic dau asigurări că acesta va fi evenimentului anului 2023 pe aerodromul de la Barza din comuna Dănești.

”Ne vor încânta, Șoimii României “Hawks of Romania” formația de înaltă acrobație cu avioanele Extra, zboruri în formație cu avioanele școală Savanah, balonul cu aer cald și parașutiștii de la Aeroclubul României, elicopterele PUMA, avionul militar Șoim IAR 99, celebra albinuță Apollo-Fox mascota aerodromului Barza, avioane ultra ușoare și zboruri demonstrative cu aeromodele.  La sol vor fi prezente automobile retro de la RetroMobil Gorj si mașinile buggy and rally de la ACS Raideri Târgu-Jiu”, anunță organizatorii.

Mitingul aviatic este programat în data de 29 aprilie între orele 10.00 și 14.00 iar accesul este liber.  

Evenimentul este organizat de Aerodromul Barza, deținut de omul de afaceri Mihai Merlușcă. Acesta a început investiția de pe aerodrom din pasiune, cu fonduri proprii, iar acum mai mulți gorjeni au avioane ultraușoare, sunt organizate cursuri și autoritățile par să fie mai conștiente de importanța unui aerodrom. În plus, extrem de important este că aerodromul poate primi avioane ușoare care tranzitează județul.

Târgu Jiu are deja o istorie în organizarea, în ultimii ani, a unor mitinguri aviatice. Primul eveniment la care au participat inclusiv avioane militare a fost organizat de Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, pe fostul aerodrom de la Stănești, scopul final fiind acela de a atrage o investiție de 20 de milioane de euro pentru construirea unui aerodrom. Autoritățile au împiedicat aplicarea acestui proiect prin lipsă de decizii. Atunci, au participat peste 15.000 de persoane.

Ulterior, autoritățile locale au mai avut tentative de a organiza mitinguri aviatice, însă fără succes.

Vizualizări: 1,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: