Mitrescu (FNME): Sunt și salariați care vor să plece și să primească venituri de completare

Previziuni sumbre privind personalul la Complexul Energetic Oltenia. În următorii ani, pe lângă pensionările pe bandă rulantă, am mai putea asista la plecări voluntare ce vor subția și mai tare rândul salariaților și-așa îmbătrâniți. Sindicaliștii susțin că oamenii vor putea pleca din companie cu un an sau doi până la pensie și vor primi plăți compensatorii până se vor pensiona.

Este cunoscută deja estimarea oficialilor companiei care susțin că, în următorii cinci ani, vor părăsi compania energetică în jur de patru mii de salariați. Aceștia vor ajunge la vârsta de pensionare. Cei mai mulți sunt mineri.

Pe lângă ei, vor fi și cazuri de salariați care vor dori să plece înainte de pensie. Dacă vor părăsi compania în prag de pensionare, vor primi venituri de completare până la doi ani. “Vor pleca cei care vor îndeplini condițiile de pensionare în următorii ani. Vor veni și acele venituri de completare. Sunt și salariați care vor să plece cu un an sau doi mai devreme și să primească acele venituri de completare. Vor fi întrebați dacă vor dori să plece. Cei care au probleme de sănătate sau, din diferite motive, vor să plece cu un an sau doi mai devreme din companie”, a explicat Constantin Mitrescu, vicepreședintele FNME, la Radio Infinit.

Și Daniel Burlan, managerul companiei, a confirmat că aceste plăți compensatorii se regăsesc în planul de restructurare. 

Vizualizări: 6,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: