Ce stocuri de cărbune are CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia nu va avea probleme cu asigurarea stocurilor de cărbune în această iarnă. Asigurările vin de la șeful companiei energetice. Daniel Burlan a explicat că, deja, în cariere și depozitul de la Rovinari se află în jur de 900 de mii de tone de cărbune.

La 1 noiembrie, compania trebuie să aibă stocuri de 850 de mii de tone de cărbune. Daniel Burlan, managerul CEO, a explicat că nu vor fi probleme din acest punct de vedere deși sunt dificultăți cu asigurarea fronturilor de lucru.

“Pentru acest an, trebuie să constituim 850 de mii de tone. Azi avem 900 de mii de tone stocuri de cărbune. La 1 noiembrie, va fi constituită cantitatea necesară fără probleme. Nu va fi nicio îngrijorare din acest punct de vedere. Va trebui să fim beneficiarii și altor acte normative de scoatere din domeniul silvic sau expropriere pe utilitate publică pentru a avea acces la fronturi și pentru a mări producția de cărbune în cariere”, a anunțat Daniel Burlan, la Accent TV.

Burlan a adăugat că singura carieră unde sunt fronturi suficiente este cea de la Peșteana. „La ora actuală, singura carieră care are front cum trebuie este Peșteana, dar cu costurile cele mai mari. Jilț Nord, care a beneficiat de expropriere pe utilitate publică, din 2015, dar din 2019 abia a început să ajungă la fronturile din hotărârea de expropriere, datorită scoaterilor din domeniul silvic. Nu aveam acces la terenurile noastre. A trebuit modificat Codul Silvic să scoatem din domeniul silvic terenuri din proprietatea CEO”, a mai explicat Burlan.

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: