Căldărușe: Am fost șocat de votul din Parlamentul European

Condiții mai dure pentru Complexul Energetic Oltenia, care trebuie să reducă emisiile mai mult decât se preconiza. Reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră cu 60%  până în anul 2030, raportat la anul 1990, a fost votată în Parlamentul European în urmă cu câteva zile. Noua țintă impusă prin votul PE implică, pentru România, în primul rând să renunțe la producerea energiei pe bază de cărbune și înlocuirea acesteia cu "energie verde".

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că a fost șocat de votul acordat în Parlamentul European, iar acest lucru va avea un efect. ”Am rămas surprins neplăcut”, a mai afirmat acesta.

”Am văzut ceea ce s-a votat îl Parlamentul European și cum s-a votat. O reducere e emisiilor de carbon înseamnă o reducere de capacități, ceea ce va avea un efect. M-a șocat modul cum s-a votat, am rămas surprins, însă neplăcut. Vorbim că vrem să aibă energia pe bază de cărbune, iar parlamentarii europeni votează cu totul și cu totul altceva. Sunt surprins”, a afirmat Gabriel Căldărușe.

Liderul SMEO speră ca planul de restructurare să fie aplicat, altfel compania energetică va avea mult de suferit, iar lucrurile vor fi foarte delicate și dificile.

Vizualizări: 4,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: