Burlan anunță că face public planul de restructurare

La capătul unui șir lung de discuții și dezbateri despre planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, despre care s-a transmis că e public, apoi secret, discret sau confidențial, oficialii companiei au făcut anunțul. Vor publica rezumatul acestui plan chiar în această săptămână. În acest fel, susține directorul Daniel Burlan, se vor încheia și dezbaterile pe marginea acestui program menit să aducă producătorul de energie pe drumul cel bun.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei energetice, a anunțat că, în această săptămână, va fi făcut public un rezumat cu tot ce trebuie să știe angajații companiei, sindicatele și autoritățile din cuprinsul acestuia. “Secret, nesecret, discret, toate elementele care trebuie cunoscute au fost făcute publice. Nu sunt făcute publice cantități de energie, prețurile, strategiile. Am dat dispoziție să se realizeze un rezumat săptămâna aceasta, al planului de restructurare, cu elementele care trebuie cunoscute de către factorii responsabili pentru a elimina acest interes de dezbatere a planului de restructurare”, a anunțat Burlan, la Accent TV.

Cu toate acestea, Burlan a adăugat că acesta nu conține lucruri despre care nu s-ar fi spus nimic. „Planul de restructurare este cunoscut opiniei publice în mare parte. Tot ce trebuie cunoscut de responsabilii sociali, opinia publică, s-a făcut cunoscut. Grupurile care se închid, carierele care se închid, evoluția personalului. Planul de restructurare nu înseamnă numai reducere de personal, ci în primul rând o restructurare tehnică și tehnologică, înlocuirea acelor acive neperformante cu active mai viabile. Trebuie ca societatea să ajungă, la final, pe profit. Nu trebuie dramatizat! Situația de la CEO nu se datorează managementului. Știm care a fost evoluția prețurilor certificatelor de CO2, de la 7 euro din toamna lui 2017 până la aproape 30 de euro în 2019. Nu există suportabilitate pentru acest preț. De când a explodat prețul la CO2, compania a început să aibă pierderi din 2018 până în 2020”, a mai declarat Burlan.

Vizualizări: 3,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: