Mitrescu anunță primele procese: ”Este un abuz al Casei de Pensii!”

Unul dintre sindicatele din CE Oltenia a acționat în judecată Casa de Pensii Gorj, care a respins dosarele de pensionare anticipată ale minerilor. Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că se face un abuz și că sunt zeci de mineri care sunt respinși zilnic.

”Cred că suntem singurul sindicat din Gorj care de săptămâna trecută am demarat procese cu Casa de Pensii, pentru a contesta deciziile negative pe care le-au emis privind dosarele membrilor sindicatului. Au respins pensionarea pe motiv că nu iau în calcul această lege. Casele de Pensii fac un abuz colosal, la ordinul Ministerului Muncii. Sunt zeci de persoane pe zi care vin și îmi spun că sunt respinși. Noi, sindicatul, acționăm în instanță”, a spus Constantin Mitrescu, la Radio Infinit.

Mitrescu a mai declarat faptul că speră ca, până la finalul acestui an, să fie emise primele decizii judecătorești. ”Cam 60 de zile durează aceste proceduri ale instanței. Sper să obținem anul acesta primele decizii. Eu sunt convins că vom câștiga, dar în România este posibil orice. Avocații spun că este legea este clară, doar că nu se vrea să fie aplicată”, a mai declarat liderul de sindicat.

Nici protestele minerilor și energeticienilor nu se opresc, decât după ce legea va fi aplicată. ”Protestele continuă în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Scopul nostru este să fie protejați oamenii. Vrem să se termine odată acest abuz. În situația în care deciziile sunt favorabile, o să mă îndrept și penal asupra șefilor Caselor de Pensii. Nu respectă legea”, a mai declarat Mitrescu.

Circa 3.600 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia sperau să se pensioneze la acest final de an.

Vizualizări: 2,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: