Mitrescu: PNL ar putea avea soarta lui Călinoiu și Ponta

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a fost la mitingul minerilor și energeticienilor din Piața Prefecturii Gorj. Acesta le-a transmis liberalilor să se țină de cuvânt și să voteze legea care permite pensionarea mai devreme a celor care au lucrat în termocentrale, lege pe care ei au inițiat-o în anul electoral.

Altfel, vor avea soarta politică a lui Ponta și Călinoiu, este de părere Mitrescu. “Sper că PNL își va duce la îndeplinire ceea ce a promis în campania electorală, pentru că lumea nu va uita”, a spus Mitrescu, amintind de soarta politică a lui Ion Călinoiu, care a spus că minerii ar trebui plătiți cu o mie de lei pe lună, sau de cea a lui Ponta, care a numit Complexul Energetic Oltenia “o șandrama”.

Liderul sindical a făcut un apel la salariații Complexului Energetic Oltenia să fie alături de colegii lor care protestează de șapte săptămâni în Piața Prefecturii Gorj. “Ar trebui ca fiecare salariat al Complexului Energetic Oltenia să treacă măcar o dată, zece minute pe aici. Nu în fiecare zi, nici în fiecare săptămână, dar măcar o dată”, le-a spus Mitrescu salariaților, mulțumindu-le celor care pichetează zilnic Prefectura, de șapte săptămâni.

Salariații cer reducerea vârstei de pensionare, dacă tot se dorește închiderea mineritului și a termocentralelor pe cărbune. Fără această lege, mulți salariați s-ar putea trezi disponibilizați la 50 de ani, fără nicio șansă de a-și găsi de lucru.

Vizualizări: 3,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: