Prefectul de Gorj, întâlnire cu sătenii deranjați de exploatările miniere

Prefectul de Gorj, Cornel Răducan Morega, a fost marți la Runcurel, acolo unde sătenii sunt deranjați de exploatările miniere din zonă. Situat între Motru și Rovinari, satul Runcurel este înconjurat de trei cariere de lignit: Jilț Nord, Jilț Sud și Roșiuța.

“Astăzi a avut loc în satul Runcurel, din comuna Mătăsari, o întâlnire cu localnicii, care au depus numeroase sesizări cu privire la modul în care sunt afectați ca urmare a extinderii lucrărilor de exploatare a cărbunelui. În această zonă, cariera a ajuns foarte aproape de locuințele oamenilor, iar starea de nemulțumire a cetățenilor este mare, deoarece, până acum, nu s-a găsit o soluție pentru despăgubirea lor”, a transmis prefectul pe pagina de socializare.

Localnicii s-au plâns și de faptul drumul care face legătura cu cimitirul satului ar putea să fie afectat de lucrările miniere, astfel încât vor fi nevoiți să ocolească o distanță mare pentru a putea ajunge la mormintele membrilor familiei sau atunci când are loc un deces. Prefectul le-a promis că va transmite problemele conducerii Complexului Energetic Oltenia, pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii situației.

Vizualizări: 2,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: