Modificări la Dacia pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan

Producătorul român de automobile Dacia anunță o serie de modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. S-a anunțat și data de la care se vor pune în vânzare noile mașini.

Producătorul de automobile român Dacia anunță modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. Într-un comunicat emis în această săptămână, Dacia a anunțat că va pune în aplicare noile reglementări privind siguranţa în cazul autoturismelor, respectiv o serie de prevederi aprobate la nivel european.

Acestea vor intra în vigoare în iulie 2024 și au rolul de a îmbunătăți siguranța inclusiv pentru pietoni şi bicicliști. În ceea ce privește constructorul român Dacia, acesta va efectua modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan.

Aceste modele vor beneficia de elemente noi în materie de siguranţă, design şi confort. Producătorul anunță că noile modele produse în acest an vor putea fi lansate din luna aprilie când pot fi depuse și comenzile. ”Odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor GSR2 (n.r. Global Safety Regulation Nr. 2) în iulie 2024, anumite echipamente de siguranţă devin obligatorii. Toată gama Dacia se va conforma acestor noi reglementări.

Deschiderea comenzilor pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan MY 2024 (an model 2024) va avea loc gradual, în cursul lunii aprilie 2024”, a anunţat producătorul Dacia într-un comunicat dat publicității luni.

După implementarea noilor reguli în materie de siguranţă, cele patru modele enumerate vor cunoaşte o serie de evoluţii.

”Pentru a răspunde reglementărilor GSR2, noi echipamente de siguranţă îşi fac apariţia pe toată gama, începând cu nivelul de echipare Essential: înregistrator de date (pentru caz de accident); posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influenţa alcoolului); sistem de recunoaştere a panourilor de semnalizare rutieră, cu alertă pentru depăşirea vitezei legale; alertă la schimbarea benzii de circulaţie; asistenţă la menţinerea benzii de circulaţie; sistem de supraveghere a atenţiei şoferului; asistenţă la parcarea cu spatele; senzori de lumină şi de ploaie: frânare automată de urgenţă cu funcţie de detectare a pietonilor şi bicicliştilor; semnalizarea frânării de urgenţă.

Un buton My Safety situat în partea din stânga a planşei de bord permite dezactivarea anumitor funcţii ADAS atât în timpului mersului, cât şi la fiecare plecare de pe loc”, a specificat producătorul român.

Galerie foto


Vizualizări: 1,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: