Modul în care statul român îl tratează pe Cheloo ne arată de ce suntem defecți

Să nu fim înțeleși greșit: Cheloo este un român sadea, prea sadea pentru gustul nostru, din multe puncte de vedere. Este misogin, homofob, mârlan, semidoct, arogant, lipsit de principii și așa mai departe. Sigur, majoritatea acestor trăsături nu încalcă legea, decât cel mult pe-a bunului-simț.

De fapt, cred că putem spune că domnul Cheloo are foarte puține calități, iar prima (dacă nu cumva singura) care ne vine în minte este aceea că e un tip progresist într-un singur punct: consumul de drog ușor.

Acum să explicăm lumii că „drog ușor” este cannabis-ul, o plantă care crește liber, din sol. Pe înțelesul bunilor creștini: e ceva lăsat de Dumnezeu și de natură. Ca să ne ajute, probabil, nu ca să-l interzicem, ca niște tâmpiți. Consumul de cannabis nu doar că nu dă dependență și nu sunt cunoscute cazuri în care să fi produs decesul cuiva, dar numeroase studii medicale îl asociază chiar cu mai multe efecte pozitive pentru sănătate. Prin comparație, tutunul și alcoolul sunt droguri cât se poate de grele: dau dependență și omoară pe capete. Mai precis, tutunul omoară zilnic aproximativ 1200 de americani, iar alcoolul omoară zilnic aproximativ 200 de americani. Cannabis-ul omoară zilnic 0 americani. Acum ghiciți care dintre aceste trei droguri este interzis! Despre motivele politice meschine care fac ca alcoolul și tutunul să continue să fie lăsate să omoare oameni în timp ce nevinovata marijuana continuă să fie interzisă, cu altă ocazie.

Acum eram la Cheloo de la Paraziții. Ei bine, taman pentru consum de marijuana a găsit statul român oportun să-l pedepsească pe domnul Cheloo. A ignorat toate măgăriile pe care le face acest personaj zilnic și l-a pedepsit pentru una dintre puținele activități de om normal și decent. Bietul Cheloo ce să mai înțeleagă, acum, că și așa n-are el multă minte?

Concluzia? Lăsați oamenii să-și dea în cap singuri, decât la alții pe stradă!

Vizualizări: 1,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: