Momente emoționante pe stadionul din Târgu Jiu

Momente pline de emoție pe stadionul din Târgu Jiu. Elevii clasei a XII-a de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din municipiu au participat miercuri la festivitatea robelor. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât în acest an colegiul a împlinit 130 de ani de la înființare. Totul s-a încheiat cu artificii, liceenii au aruncat tocile în aer și au dansat. Tinerii au purtat măști personalizate, inscripționate cu sigla liceului la atelierul UMUR de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu.

A fost o festivitate la care tinerii au mărturisit că nu se așteptau, mai ales în pandemie. Au fost extrem de bucuroși să afle că vor avea ocazia să se revadă cu toți colegii și profesorii care le-au fost aproape patru ani.

Generația cu masca pe față a ajuns pe stadionul din municipiu în robe de absolvire, cu toci și măști personalizate, inscripționate cu denumirea liceului la care au învățat. „Este un moment foarte emoționant. Nu ne mai așteptam mai ales după atâtea luni de izolare, în care ne-am văzut doar pe internet. Este mare lucru pentru noi să ne putem vedea cu toții pentru ultima oară. Acum, la școală, doar câțiva ne-am revăzut. Aveam multe planuri, banchet, majorate, petreceri de final de an, îmbrățișări, dar acum trebuie să ne mulțumim că ne revedem și de la distanță”, a spus o tânără absolventă. „M-am bucurat foarte tare când am auzit. Au venit și părinții noștri. Și ei stau la distanță. Am primit diplome, dar cel mai frumos moment a fost când am aruncat tocile în aer și am cântat Ani de liceu. Sunt clipe cu care nu ne vom mai întâlni în viață”, a spus o altă elevă.

Și pe stadion, elevii au fost nevoiți să respecte distanța socială. Au stat pe scaune, la distanță. În tribune, și părinții lor au urmărit evenimentul la fel de emoționați și tot respectând regulile de distanțare socială. Elevii au fost nevoiți să poarte masca de protecție pe toată durata festivității. Au purtat măști special inscripționate pentru eveniment. „Copiii merită acest lucru. Au depășit și mai ușor cele trei luni în care au stat acasă. Au și alt curaj de a merge la examene. Nu ne-a prea ajutat vremea, dar a fost un eveniment foarte frumos de care s-au bucurat și părinții, și elevii. Pentru noi, este și un moment special. Sunt 130 de ani de când școala funcționează, o școală de tradiție, cu rezultate excepționale și generații foarte bune care au reprezentat orașul în toată lumea”, a declarat Bogdan Rădulea, directorul adjunct al Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

Evenimentul s-a încheiat cu artificii. „E un eveniment organizat în zece zile consecutive. Patru zile pentru gimnaziu, șase zile pentru colegii și licee. N-a mai fost organizat un astfel de eveniment pe stadion așa cum ne-am organizat noi. Ei au mai încercat să facă întâlniri online, dar nu au același efect. S-au bucurat foarte mult de faptul că s-au reîntâlnit”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Galerie foto




Vizualizări: 1,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: