Monopolul continuă: școală continuă să fie a politicienilor și a popilor

Așa cum ne-am obișnuit, școala a început bine. A început cu părinți iresponsabili privind zâmbitori, alături de copiii lor pe care-i vor (presupun) cetățeni integri, onești și iubitori de adevăr, cum două categorii de „profesioniști” români țin discursuri sforăitoare în fața unor minți tinere, aflate în formare: prin cele două categorii de profesioniști m-am referit, desigur, la politicieni și la popi.

Să-i luăm pe rând. Începem cu ăia mai puțin vinovați: cu popii. Suntem în 2017, iar școala înseamnă educație. Înseamnă spirit critic, înseamnă științe, înseamnă cunoaștere și decență, înseamnă modernitate și schimbare, înseamnă înlocuirea lui „crede și nu cerceta” cu „cercetează și nu crede”. Adică eu așa sper, că acele cumetre îmbrăcate (nu se știe de ce) ca la nuntă atunci când își duc copiii la școală, speră de la ei să-și însușească aceste valori, în anii pe care-i vor petrece prin băncile alea care altfel li se vor părea sinistre. Când colo, ce să vezi? Chiar și în 2017, drumul înspre cunoaștere și adevăr începe cu un preot cântând cântecele cretine și trântind un „Tatăl nostru” spus pe nerăsuflate, în scârbă. Vai de curul nostru! Vai și-amar!

Cât despre politicieni, ar fi și mai multe de spus, dintre care unele chiar s-au spus deja, dar cred că cel mai bine putem ilustra necesitatea și efectele nocive ale intervenției clasei politice în învățământ citând cuvânt cu cuvânt (fără să fi intervenit nici pe ortografie, nici pe punctuație) o postare a unui deputat PSD de Maramureș. Călin Matei îl cheamă pe dobitocul care a scris fix așa: „Nici mie nu mi-a fost draga școala,ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacanța ,pune-ți mana pe carte, fiți cuminți și nu fumați în budă! Succes!”. Cam asta a avut să ne transmită PSD-ul, de noul an școlar. Iar tentaculele acestei plăgi de analfabetism perfect reprezentată de PSD și alegătorii lor s-au întins, luni, în toate județele. Asta așa, ca să știe și copiii ce-i așteaptă la școală. Părinții lor știau deja. Pentru că părinții lor sunt la fel de analfabeți ca pesediștii, altfel cum ar putea accepta ca un pesedist să vorbească la deschiderea anului școlar de la școala copilului lor?

Cum spunea și domnul deputat, mult succes, dragi copii! Mult succes la devenit niște oi analfabete care cred în Dumnezeu și în PeSeDeu.

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: