Zilele Comunei Negomir, la prima ediţie

Petrecere mare se anunţă la sfârşitul acestei săptămâni în comuna gorjeană Negomir. Autorităţile locale au dat curs solicitărilor venite din partea cetăţenilor şi vor organiza prima ediţie a Zilelor Comunei. Nume mari ale muzicii româneşti au fost invitate în comună. Pe scena din apropierea bazei sportive vor urca artişti precum Niculina Stoican, Olguţa Berbec sau Andreea Bănică.

Manifestările de Zilele Comunei Negomir, ediţia I, vor debuta vineri, 14 septembrie. De la ora 18:00, pe scenă vor urca artiştii locali din cadrul Ansamblului de fluieraşi şi dansuri populare „Izvoraşul”, care vor susţine un spectacol timp de o oră. Manifestările vor continua cu recitalurile de muzică populară ale soliştilor Nicoleta Lătăreţu, Reli Gherghescu, Emil Badea, Dumitru Vasilescu, Olguţa Berbec şi Niculina Stoican.

În cea de-a doua zi de sărbătoare, pe scena de la Negomir vor fi prezenţi, începând cu ora 19:15, artiştii Sonny Flame şi Andreea Bănică. Spectacolul se va încheia cu un impresionant foc de artificii.

Autorităţile locale din Negomir spun că Zilele Comunei se organizează la rugăminţile cetăţenilor. „În ultimii doi ani, oamenii mi-au tot reproşat că nu reuşim să facem Zilele Comunei, că toate localităţile din ţară organizează astfel de manifestări. Nu am fost de acord până de curând. Având în vedere că sunt foarte multe proiecte, care sunt prioritare, cofinanţări, nu am avut sumele necesare pentru Zilele Comunei. La această rectificare de buget am primit sumele care trebuiau să ne fie alocate la începutul anului, iar oamenii au aflat că avem bani. Am făcut o propunere Consiliului Local, care a fost de acord să organizăm Zilele Comunei”, a declarat Tudor Oiţă, primarul comunei Negomir.

De altfel, sătenii oricum petreceau pe 14 septembrie, când de Înălţarea Sfintei Cruci se organizează în comună un mare târg. „De această dată, sperăm să avem o activitate mult mai mare, să vină şi comercianţi şi foarte multă lume, pentru că ne-am propus să realizăm un program pe două zile. Un program artistic foarte frumos, cu interpreţi de muzică populară şi uşoară”, a mai spus primarul din Negomir. Zilele Comunei nu se vor opri la prima ediţie, promite primarul Oiţă.

Vizualizări: 2,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: