Morega: Ciobotărică n-are zile bune, se înconjoară de „ciurdeli”

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, l-a taxat din nou pe Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia. Morega l-a criticat şi pe Ciobotărică, managerul interimar, pe motivul că şi-a adus în echipă oameni nepregătiţi din „gaşca” lui Ciurel.

Dan Ilie Morega a organizat ieri ultima conferinţă de presă din acest an, prilej cu care a adus noi critici la adresa lui Laurenţiu Ciurel. „Ciurel a fost omul care i-a expulzat pe toţi specialiştii din minerit şi energie, pe toţi oamenii care puteau să preîntâmpine o serie întreagă de derapaje, de escrocherii, de ilegalităţi, de abuzuri. A profitat de faptul că Ponta şi PSD erau la guvernare, în loc să pună pe site anumite decizii şi informaţii, ei le aveau securizate, parcă ar fi fost o unitate militară de gradul I, parcă ar fi fost de la SRI”, a declarat Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice nu crede ca actualul manager interimar să aibă zile lungi în fruntea companiei. „Din nefericire, văd că Antonie e bun prieten cu Ciobotărică. Cred că Ciobotărică nu va avea zile bune dacă va continua să adune lângă el, oameni din gaşca lui Ciurel. L-a adus consilier pe Graure, în loc să-şi pună consilieri specialişti pe energie, specialişti în minerit. A preferat un consilier care a făcut foarte multe şmecherii cu Ciordel-Ciurel”, spune Morega.

Noul manager, avertizat de Morega

Morega îi recomandă lui Laurenţiu Ciobotărică, managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, să treacă urgent la o nouă reorganizare. „Îi sugerez să ia urgent anumite măsuri organizatorice: să solicite un audit de la nivelul ministerului şi să prezinte public care este situaţia economico-financiară şi care sunt ilegalităţile comise de Ciurel; să scoată la concurs toate posturile de conducere; să disponibilizeze angajaţii aduşi de Ciurel, lipitori de afişe ai PSD; să descentralizeze deciziile, activitatea de contabilitate; să desfiinţeze departamentele cu comunităţile, liderii de sindicat nu sunt prefecţi care să se ocupe de legătura cu comunităţile, ei trebuie să fie trecuţi în producţie; să reducă şi să restructureze numărul de divizii, de direcţii, servicii şi birouri, implicit să reducă numărul de sedii. Iniţial, îşi desfăşurau activitatea în doar în două sedii, după care s-au extins. Ce să caute o divizie minieră cu peste 250 de oameni în Piaţa Prefecturii? Această divizie minieră ar trebui să rămână cu maxim 50-60 de salariaţi”, a declarat Morega.

Acesta susţine că noul manager ar trebui să spargă găştile sindicaliştilor. „De asemenea, trebuie să spargă găştile, familiuţele şi nepotismele sindicalisto-administrative”, susţine Morega.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: