Revenirea lui Fuiorea la primărie, întârziată de prefect

Ilie Fuiorea nu a revenit pe funcţia de viceprimar la Peştişani, deşi a câştigat acest drept de mai bine de 2 săptămâni. După ce magistraţii din Bănie au suspendat ordinul prefectului prin care i-a fost încetat mandatul de consilier local, acesta a cerut printr-o adresă depusă la Prefectură să revină pe funcţia de viceprimar, ataşând şi hotărârea Curţii de Apel Craiova. Numai că cei de la Prefectură nu se grăbesc să notifice Consiliul Local despre această măsură.

Ilie Fuiorea spune că aşteaptă să fie repus în funcţie şi nu înţelege de ce Prefectura Gorj nu pune în aplicare decizia Curţii de Apel Craiova. "Aştept să trimită ordin prefectul. Eu i-am depus luni, 7 decembrie, întâmpinare, am fost la Craiova, am luat hotărârea şi am depus-o, cu adresă din partea domnul Manta, avocatul meu. Şi aştept", a spus Ilie Fuiorea.

Cei de la Prefectură spun că au demarat procedurile şi că este doar o chestiune de timp revenirea lui Fuiorea în fruntea primăriei Peştişani. "Pentru că ordinul este suspendat, se impune repunerea în funcţia de consilier local şi implicit în funcţia de viceprimar a domnului Fuiorea şi Consiliul Local trebuie să ia măsurile necesare repunerii lui în funcţia deţinută anterior emiterii ordinului domnului prefect. Noi o să transmitem cât de urgent un punct de vedere Consiliului Local că este necesar să adopte măsura aceasta de repunere. Adresa este la Registratură, este deja pe drum", a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Diaconescu a mai spus că actualul viceprimar, liberalul Cornel Rădulescu, îşi va pierde calitatea odată cu revenirea lui Fuiorea la primărie, drept urmare Consiliul Local va trebui să abroge hotărârea prin care a fost ales. Şi hotărârea prin care a fost validat consilierul local al PSD care a intrat în locul lui Fuiorea în Consiliul Local va trebui abrogată de Consiliul Local. 

Ilie Fuiorea a fost ales consilier la Peştişani pe listele USL, din partea PNL. În 2014 a trecut la PSD făcând uz de ordonanţa 55. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul politic, iar prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a emis ordin de încetare a mandatului tocmai în baza notificării PSD. Judecătorii au considerat că Fuiorea nu putea fi exclus de alt partid decât cel din partea căruia a fost ales.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: