Morega e foc şi pară pe pesediştii care i-au zburat băiatul din postul de director

Mare tămbălău mare se anunţă de acum încolo nu doar între PSD şi PDL la Gorj, ci şi între PNL şi PSD, mai marele liberalilor din judeţ, Dan Ilie Morega, fiind acum în situaţia de le da o replică şefilor social-democraţi care zilele trecute i-au schimbat băiatul din postul de conducere pe care îl ocupase prin concurs la Hidroelectrica Târgu Jiu. Dragoş Morega a stat departe de luptele politice ale tatălui, dar acum a căzut victimă a dorinţei pesediştilor de a-şi promova oamenii în posturi de conducere.

Fiul deputatului liberal Dan Ilie Morega a fost schimbat din funcţia de director de dezvoltare al Hidroelectrica Târgu Jiu şi va contesta în instanţă decizia respectivă. Tatăl acestuia promite răzbunare, parlamentarul declarându-se gata de un război cu social-democraţii în al căror obraz nu mai crede. Funcţia deţinută de Dragoş Morega era ocupată de luni de secretarul executiv al PSD Gorj Andrei Maioreanu, aflat de ieri în concediu în străinătate. De asemenea, în postul de director general a fost promovat un alt social-democrat, Cătălin Tilea, care este ginerele lui Corneliu Popescu, vicepreşedinte al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean Gorj. Schimbările au devenit posibile după ce foştii şefi ai sucursalei au fost chemaţi joia trecută în grabă mare la unitate pentru a semna nişte hârtii, hârtii care erau, de fapt, demisiile lor. Schimbarea s-a făcut într-un mod ruşinos pentru că nimeni nu a anunţat-o oficial, Victor Ponta sau alţi şefi de prin PSD Gorj nemaiorganizând mici festivităţi de instalare ca la alţi directori social-democraţi puşi în posturi lunile trecute.

 Dragoş Morega – schimbat când era în concediu
 
 Dan Ilie Morega afirmă că fiul său va contesta în instanţă decizia de schimbare din funcţie, pe motiv că o găseşte ilegală. "Fiul meu era în concediu atunci când l-au sunat să vină repede la birou şi să semneze o hârtie. Nu a avut niciodată probleme la locul de muncă, a avut rezultate foarte bune în permanenţă, iar acum l-au schimbat strict pe criterii politice, asta deşi atunci când PNL a fost la guvernare Maioreanu a rămas director în cadrul Societăţii Lignitului, la Unitatea de Valorificare a Activelor Rovinari, fără probleme. Mai mult, eu am fost de acord şi ca ginerele lui Corneliu Popescu să fie promovat director adjunct, am fost consultat, mi-am dat cu părerea, dar ei acum au procedat absolut mojiceşte", afirmă Morega.
 Liderul PNL Gorj declară că, la rândul său, le va arăta social-democraţilor din judeţ ce înseamnă să aibă parte de o opoziţie activă, Morega menţionând că nu va mai fi la fel de iertător până acum la greşelile şi eventualele abuzuri ale fruntaşilor PSD. "Le voi face eu visele frumoase de mă vor ţine minte până când voi muri. De nu vor spune ei şi laptele de l-au supt de la mamele lor dacă vor un război în care să implice şi familiile. Eu totdeauna am considerat că familiile nu trebuie implicate în luptele politice, dar dacă asta vor, asta vor avea", afirmă Morega.

 Avea 10 pe linie

 Deputatul spune că fiul său a ocupat fosta funcţie de conducere prin concurs, cu nota 10, după ce a fost şef de promoţie la facultate şi a refuzat să lucreze în Germania pentru a rămâne acasă, în Gorj. "Poate că am crezut că este dragoste părintească, dar cred că e şi o formă de egoism să dorim să ne ţinem copiii aproape de noi. Recunosc faptul că putea să plece în Germania, pentru că profesorul lui de la masterat, la care a luat 10, s-a mutat acolo şi i-a oferit o slujbă, Dragoş terminând şi facultatea cu nota maximă la Timişoara la profilul hidro, la ingineria mediului. Am zis că e mai bine să fie aproape de casă, pentru ca, uite, să vină unu ca Maioreanu şi să-l dea la o parte. Cei de la PSD l-au pus pe Maioreanu că poate vor să vândă şi Hidroelectrica la fier vechi, că asta face Maioreanu la UVA, vinde fier vechi pentru că altceva oricum nu ştie. El va ajunge la lada de fier vechi a politicii, dacă nu îşi dă seama. Este extrem de neplăcută situaţia în care am fost pus şi felul în care au procedat ei", comentează Morega.

 Război cu PSD-ul

 Nervos cum poate nu a mai fost nici când îl ancheta DNA-ul pentru cotizaţiile de la partid, Morega promite acum să devină adversarul numărul 1 al PSD Gorj, asta în ciuda faptului că până acum un an social-democraţii şi liberalii se aveau aproape ca fraţii. În fond, Morega e parlamentar, are imunitate, deci poate spune cam orice, şi, în plus, este "liderul opoziţiei", deşi nu s-a prea manifestat în acest sens până acum la nivel de judeţ. Semnalul pare să îl dea acum, mai ales că are în preajma sa foşti ofiţeri din Poliţie şi Securitate care îl pot ajuta cu suficient de multe informaţii într-o bătălie al cărei final este imprevizibil.
 "Am văzut acum mârlănia de care au putut să dea dovadă. Să se aştepte din partea mea la tot ceea ce e mai frumos pentru ei. Ghilimelele la frumos le subînţelegeţi, sper. Sunt hoţi de hoţi, fără prestanţă pentru partid sau populaţia care i-a votat şi care au luat toate posturile de conducere numai ca să-şi pună acoliţii acolo. Maioreanu nici nu primise hârtia de numire şi avea şedinţă acolo că era mare şef. Dacă vor să se lupte cu mine, să se lupte cu mine, dar nu cu familia. Aceşti mârlani vor primi ceea ce merită din partea mea", spune Morega.
 Social-democraţii au refuzat să comenteze schimbarea lui Morega Junior, precum şi declaraţiile lui Morega Senior, cel care multora le-a fost baci până la adânci bătrâneţi... 

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: