Morega: Filip, vicepreşedinte la CJ Gorj până după alegeri

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, crede că Robert Filip are zilele numărate la şefia Consiliului Judeţean. Asta pentru că social-democraţii nu mai au nevoie de sprijinul PP-DD pentru a avea majoritate. Cu toate acestea, Morega consideră că Filip va mai fi păstrat în funcţia de vicepreşedinte până după alegeri.

PSD nu mai are nevoie de alianţa cu PP-DD pentru a avea majoritate în Consiliul Judeţean, asta după ce consilierii Gheorghe Neaţă, Petrică Nanu, Nicolae Cilibiu şi Cosmin Greci au trecut în barca social-democraţilor. Până acum PSD avea doar 15 din cei 33 de consilieri judeţeni. Migrarea aleşilor către PSD pune în pericol funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean obţinută de Robert Filip odată cu formarea majorităţii PSD-PPDD.

Morega crede că Filip îşi va pierde funcţia imediat după alegerile prezidenţiale. „Robert Filip nu va mai rămâne pentru mult timp vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Pesediştii nu mai au nevoie de sprijinul PP-DD pentru a le trece proiectele. Cu toate acestea, va fi păstrat în funcţie până după alegerile prezidenţiale pentru că Ion Călinoiu are nevoie de tatăl lui, Dorin Filip, pentru a lua voturi pentru Ponta de la Rovinari”, a declarat Dan Ilie Morega.

La rândul său, Ion Călinoiu spune că Robert Filip va rămâne în funcţie chiar dacă nu există un protocol în acest sens. „Ca de obicei, vom avea o relaţie foarte bună cu cei de la PP-DD. Nu se pune problema schimbării lui Robert Filip. Vom fi în aceeaşi formulă potrivit înţelegerii. Nu e un protocol scris. Vom continua această colaborare”, a declarat Ion Călinoiu.

REACŢIE

Robert Filip spune că nu stă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. „Deocamdată nu am nici o problemă şi sincer să fiu eu nu stau în această funcţie. Eu am venit aici să fac treabă, să demonstrez ceva. Pe mine mă interesează să-mi fac treaba, nu dacă voi fi sau nu schimbat”, a declarat Robert Filip.            

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: