Morega: UATAA va muri. Oamenii vor avea de suferit

Situația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru este din ce în ce mai critică. Primarul Cosmin Morega spune că, dacă guvernul nu va aloca sprijinul pentru certificatele de carbon, societatea va muri.

UATAA Motru trebuie să achiziționeze, până vineri, 47 de mii de certificate de carbon, iar edilul afirmă faptul că a tot trimis adrese către guvern pentru a aloca acei bani, însă răspunsul este tot negativ. Suma necesară depășește două milioane de euro.

”Ce am anticipat, asta văd că se întâmplă. Nu există dorință politică și administrativă de a sprijini UATAA Motru. Prin luna ianuarie am primit un răspuns negativ că nu era votat bugetul, iar în această lună am primit un alt răspuns negativ, tot din partea ministerului. Au spus că nu este oportună solicitarea noastră. Au invocat tot felul de lucruri, pentru a nu acorda acest sprijin financiar pentru UATAA”, a spus Cosmin Morega, la Radio Infinit.

Morega a mai afirmat faptul că, din numărul total de certificate, adică din 47.000, UATAA Motru nu își poate achiziționa mai mult de 200. ”Nu se dorește și nu se vrea. UATAA va muri din această cauză. Nu vom avea banii necesari pentru achiziționarea celor 47.000 de certificate, mai ales că prețul este unul mare, peste 40 de euro/certificat. Cu toate eforturilor noastre, nu cred că vom putea procura mai mult de 200 de certificate, un număr mic. O să ne vină acea amendă de 100 de euro pe certificat, plus alte penalități. Va fi un dezastru pentru Motru”, a mai declarat Morega.

În cazul în care această societate se va închide, circa 5.000 de apartamente vor avea de suferit, 7 școli, dar și 11 instituții publice și zeci de agenți economici.

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: